Pages

maandag 9 januari 2012

23 onderwijsdingen is vernieuwd

Παπάκι!

"Deze week is de update van 23 Onderwijsdingen VO/ROC online gegaan!"
In de vakantie kreeg ik dit berichtje van mijn collega Carola Oldemaat over 23onderwijsdingen.

Carola is binnen de OBD verantwoordelijk voor het onderhoud en (door)ontwikkeling van onder andere: 23onderwijsdingenpo.nl, 23onderwijsdingen.nl en familyweb.nl.

Daarnaast meldde ze ook nog dat we worden genoemd in een artikel in Trouw: Eén iPad is nog geen innovatie.

Het een en ander is nog minder aan losse tools en meer aan onderwerpen opgehangen en gaat nog een laag dieper dan de eerste versie die we, samen met Rob Coers, in 2008 maakten.
Dit soort updates vergt een forse tijdsinvestering en is geen gemakkelijke opgave. Het vergt veel uitzoekwerk, schrijfwerk en ook een goede grip op je onderwerp. Het uitroepteken in het berichtje staat er zeker niet voor niets. Het is een goed bruikbare update geworden die met de ontwikkelingen is meegegroeid.

Het is mooi om te zien wat er in 2008 met een idee van mijn Zwolse collega Nicole Giling begon, werd gedragen en ondersteund door het innovatieteam van het netwerk van Overijsselse Bibliotheken, in 2009  live ging en tussendoor een nieuwe vormgeving kreeg nu een sterke kwalitatieve inhoudelijke remake heeft gekregen. 

Binnen Biebsearch werken we regelmatig op basis van 23 onderwijsdingen. De ene keer door er een onderwerp uit te pikken tijdens een korte workshop en we coachen diverse docenten en docententeams op afstand of tijdens bijeenkomsten.

Een van onze oud-cursisten is Anne-Heidi Meijer, docente Nederlands bij het Ichthus College Kampen. Die via twitter me liet weten dat ze een van de nieuwe co-auteurs is van BoekTweePuntNul. Een voorbeeld van een docente die in haar werk kans ziet om nieuwe mogelijkheden te verkennen en te gebruiken.
Als we het hebben over Lente in het Onderwijs: dan is zij een bruggenbouwer Lentezaken eersteklas!

2 opmerkingen:

Pierre Pinkse zei

Dat is toch stug, ik zat net te denken aan #23onderwijsdingen en of dat niet al achterhaald was, lees ik je blog over de update. Ik ga zeker kijken en zien of ik er weer wijzer van word.

Annemarie van Essen zei

@Pierre Ik denk zeker dat je nieuwe interessante dingen tegenkomt.

.