Er waren eens twee gepassioneerde mensen. Laten we ze... Louis Hilgers & Tessa van Zadelhoff noemen.
Twee gepassioneerde onderwijs-ict mensen met hart voor hun vak en voor de digitale wereld waarin ze zich comfortabel begeven.
Ze wilden een boek maken. Maar dan wel samen met de mensen om zich heen.
Pierre omschrijft het mooi: Doe je mee?
Boektweepuntnul was toen al een feit.
Het is al een succes omdat er 125 (!) co-auteurs met elkaar zijn gaan schrijven. Gecoördineerd door Tessa en Louis.
Wilfred Rubens geeft ook goed aan waar het succes zit.
Een aantal van zijn opmerkingen zijn vertaalbaar naar hoe een project er in gezamenlijk succesvol uit kan komen te zien.
- Tessa en Louis beschikken over een krachtig en uitgebreid netwerk van mensen die graag het goede voorbeeld geven als het gaat om delen van kennis en informatie met behulp van sociale media.
- Het initiatief is uniek in zijn aard. Het voelt als een gemiste kans als je daar niet aan meedoet.
- De initiatiefnemers hebben (onbewust?) slim ingespeeld op een oeroude beweegreden van de mens om ergens aan deel te nemen of aan te schaffen: "de buurman doet het ook". Als Willem, Pierre en Karin meedoen, dan kan ik toch niet ontbreken? Het continu communiceren en transparant maken van het muterende overzicht met auteurs is hierbij belangrijk.
- De inspanning die van jou als auteur wordt gevraagd, is gering. En het is ook leuk om te doen. Kosten en baten zijn in balans.
- De initiatiefnemers hebben veel energie gestoken in het communiceren en betrekken van de auteurs. Zij hanteerden ook een duidelijke planning, en gaven auteurs voldoende ruimte om hun bijdrage voor te bereiden.
- Louis, Tessa en de mensen uit hun netwerk hebben diverse internettechnologieën (sociale media, een gewone website en e-mail) gebruikt om te communiceren over dit initiatief. Zonder ICT was dit initiatief veel moeizamer en (minder efficiënt) tot stand gekomen.
Karin geeft aan dat het spannend gaat worden.
Volgens mij is het dat voor Tessa en Louis al een hele tijd.
Boektweepuntnul is genomineerd voor de de SIDN Awards categorie Kennisoverdracht in de Digitale Omgeving.
HIER is Boektweepuntnul te bestellen. Maar er is zelfs daarin keuze. Want ze hebben naast een algemene publieksversie ook een onderwijsversie gemaakt.
Zaterdag vieren we een feestje bij de lancering van Boektweepuntnul. En ja.. ik mag ook komen.
Als Essen2punt0 kun je toch niet ontbreken in een boek dat Boektweepuntnul heet?
Tessa, Louis: van harte!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten