Pages

woensdag 23 juni 2010

Bijpraten over Biebsearch

Deze week is het de week van het bijpraten met de directies van de deelnemende masterclass biliotheken en PSO's. Dinsdag en ook komende donderdag begroeten we ze op het bekende Biebsearch-trainingshonk Kaap Doorn in Doorn. Bekend terrein voor de materclassdeelnemers omdat we daar bijna alle trainingen hebben verzorgd.

We praten de directeuren bij over Biebsearch, de masterclass en over de franchise die we daaromheen aan het ontwerpen zijn.

Al met al is het een intensief traject wat we met elkaar aan het doorlopen zijn. Een boeiend proces waar de contouren telkens na dit soort bijeenkomsten meer zichtbaar worden. Gelukkig, mag ik wel bijna zeggen.

Het lijkt wel alsof er elke dag weer wat nieuws gebeurt rondom de projecten die we hebben lopen.
Mijn collega's Margriet Salomons en Marcel Mentink bezoeken samen met de bibliotheken de scholen waar we al voor aan de slag zijn. We willen graag bijpraten en waar we ons tegelijkertijd ook laten bijpraten.
De masterclass is met beide groepen in zomerrecess en deze week praat ik zoals gezegd samen met Mark Deckers de directeuren bij.
Het franchisetraject loopt nog wel de nodige maanden en moeten we zorgvuldig gaan uitwerken. Ook daar heb ik samen met customerfactory al de nodige stappen in gezet en werken we gaandeweg naar het eind van het jaar toe.

Vorige week werd ik al bijzonder enthousiast over deze tweet van Wiesje Eppinga en Thea van der Meer.
Gevolgd door deze mail gistermorgen:
Goedemorgen allemaal,
We moeten het goede nieuws toch even delen: 'onze' school in Heerenveen, OSG Sevenwolden, heeft ingestemd met Biebsearch, we kunnen dus aan de slag!
Vriendelijke groet,
Wiesje en Thea
Twee weken terug was ik in Zeeland om de masterclassdeelnemers van het Zeeuwse te ondersteunen bij de eerste verkenningen met de directies aldaar. Boeiend om ook daar met elkaar te spreken over datgene wat het kan gaan betekenen voor bibliotheken en voor het onderwijs.

Het is een tijd van zaaien en dat is best hard doorwerken. Maar wel met het uitzicht op met elkaar gedragen resultaten.
Bijvoorbeeld... 75.000 leerlingen die volgend jaar werken met Biebsearch ondersteund door de deelnemende bibliotheken.5 opmerkingen:

Danniƫlle zei

Ah, volgens mij praat ik binnenkort ook hierover met jou.

Marina Noordegraaf .... zei

Wow, mooi streven en het filmpje is een pracht van een teaser. Echte strijdbare, aanstekelijke muziek. The virus is spreading

Annemarie van Essen zei

@Dannielle: Inderdaad! Leuk om je dan weer in den lijve te zien.
@Marine. Niet alleen een mooi streven, maar ook een haalbaar streven. En strijdbaar? En of! We hebben gewoon een mooi en goed verhaal :)

Hetty Odenthal zei

Met veel interesse heb ik alle ontwikkelingen gevolgd rond Biebsearch. Fijn dat je het allemaal met ons deelt, Annemarie.
Dankjewel!!!

Leuk filmpje!!!

Annemarie van Essen zei

@hetty.
Dank voor je complimenten. Ik denk ook echt dat we iets goeds in handen hebben met elkaar.

Je weet me te vinden wanneer je meer wilt weten toch? :)

.