Pages

vrijdag 18 juni 2010

Mag ik u voorstellen.. De Masterclass Biebsearch 2010!
De afgelopen maanden stonden voor een groot gedeelte in het teken van de Masterclass Biebsearch. Een avontuur dat we rond december begonnen te ontwerpen en waar we gaandeweg steeds meer en meer contouren van begonnen te onderscheiden.

Vanaf maart tot en met juni hebben we in vier bijeenkomsten van 2 dagen gekeken naar het project.
Een aantal van de elementen die ik wilde laten terugkomen:
-Kennis van het onderwijsveld (VO en MBO)
-Het project Biebsearch met de diverse projectonderdelen
-Het door te lopen traject met een school
-Gespreksvaardigheden en samenwerking met elkaar

Ik denk dat we met veel ambities begonnen zijn die we gelukkig, zo hebben we met elkaar afgesproken, ook blijven vasthouden in het vervolgtraject. Want klaar zijn we zeker nog niet. Dit eerste stuk van de reis voelt als een splinternieuwe set met koffers  die vervolgens gaandeweg volgeplakt en bereisd gaan worden.

De komende gezamenlijk reis in het najaar is gericht op het vasthouden van onze gezamenlijke Biebsearchkracht. Door met elkaar op te blijven trekken en vast te houden aan Biebsearch kunnen we ook sterk inzetten in wat we samen met elkaar en met het onderwijs kunnen opbouwen.

Ik vind het heel bijzonder om nu achterom te kijken en te zien hoeveel er in een paar maanden tijd gebeurd is. Nu alle eerste bouwstenen gelegd zijn is het tijd voor de deelnemers van al die verschillende organisaties om vervolgens verder te gaan bouwen aan hun eigen organisaties en samen met de scholen in hun werkgebied een speurtocht naar sterke samenwerking te beginnen.


Ze zijn er klaar voor en hebben er zin in!
Laat het me gerust weten wanneer ik een van deze geweldige mensen op het pad van je eigen organisatie kan gaan zetten.
Foto's zijn van Biebsearch 'Technican' en collega Marcel Mentink.

4 opmerkingen:

Mark Deckers zei

Dames en heren waar we nog veel van gaan horen! Knap staaltje van cursisten, cursusleider en "technician" ;-) Vol goede moed verder!

Astrid zei

Ik zie best veel bekende gezichten zeg. Mooimooi, hopelijk kom ik ze nog vaak tegen! Gefeliciteerd met jullie successen. En nu gauw richting die vakantie ;-)

Wannabook zei

Zo te zien een feestelijke afsluiting van een groot avontuur! Een voorlopige afsluiting als ik het goed lees. Gefeliciteerd en alvast een fijne vakantie gewenst!

essen2punt0 zei

@Mark: Inderdaad dames en heren waar we nog veel meer van gaan horen!
@Astrid: Inderdaad mooimooi. :)
@Wannabook: Het was inderdaad een groot avontuur en de (nderdaad) voorlopige afsluiting voelde als een feestje.

Laat de zomer maar bijna beginnen!

.