Pages

donderdag 31 mei 2012

Een wet veranderen in een dag

A Statement
soms lees je een artikel en lees je deze nog een keer. Gewoon om het zeker te weten: staat er nu wat ik denk dat er staat?

"Nederland ontspringt op het nippertje de dans om een flinke Europese boete opgelegd te krijgen voor het niet omzetten van nieuwe Europese telecomregels. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) wilde Nederland, samen met vier andere landen donderdag een boete opleggen omdat deze landen hun nationale wetten nog niet veranderd hebben.
Maar de Nederlandse regering heeft woensdagavond Kroes verzekerd dat voor morgen te zullen doen, aldus de woordvoerder van de eurocommissaris."
Hier staat de gehele tekst.

"De overige 22 landen die de EU-telecomvoorschriften wel hebben omgezet, bieden consumenten en ondernemingen meer concurrentie op de markt en verschaffen de EU-consumenten nieuwe rechten zoals de mogelijkheid om binnen één dag van exploitant te veranderen met behoud van hun nummer of het recht onmiddellijk in kennis te worden gesteld wanneer hun persoonsgegevens online zijn gestolen."

Wat ik nu het meest opvallend vind is dat ene kleine zinnetje zo tussendoor. (Buiten mijn vraag waarom ze het niet op op orde hadden)

Maar de Nederlandse regering heeft woensdagavond Kroes verzekerd dat voor morgen te zullen doen

We kunnen in Nederland dus een wet in een dag laten veranderen. Het zal wat minder spannend zijn dan een wet ontwerpen, maar toch. In een dag tijd is een wet gewijzigd...

In een dag.

Intrigerend in het licht van alle lange processen die de focus krijgen in de media. Het is dus gewoon mogelijk dit te doen. Hoe weet ik niet. Het zal vast een enorme portie geloop, overleg, mail en handtekeningen zetten betekenen.

Maar: Waar een wil is, is een weg.

Geen opmerkingen:

.