Pages

dinsdag 29 mei 2012

Moderne Rembrandts

annemarie van essen
Soms loopt het zoals het loopt.

Mark Deckers schreef over mentale drempels en moderne Rembrandts en mijn reactie was snel gegeven. Tijd en plaats werden georganiseerd en vastgelegd.

Het was een bijzonder warme avond en er waren al wat sms'jes die dag over-en-weer gegaan. Vooral over mijn eigen mentale drempel die ik over moest: "Wat moet ik toch aan!?!" De moderne Rembrandt van de avond had geen advies behalve "iets waar je je lekker in voelt."

De avond was ontspannen en gezellig. Het is leuk om te experimenteren. In de rust van de avond in een eenzame school te zoeken naar wat werkt en niet werkt en op verschillende plekken te zoeken naar het beste licht en de juiste schaduwen. -En zo min mogelijk reflectie van mijn bril.-

Dit weekend vond ik het definitieve cadeautje in mijn mailbox: De bijzondere set foto's die de avond heeft opgeleverd.

Ik ben er nog niet over uit welke foto ik nu zelf het allermooist vind. Of wat ik ermee zou kunnen doen. Maar daar hebben jullie vast wel een idee over.

Dank Mark.

5 opmerkingen:

Astrid zei

U staat er vrolijk gekleurd en stralend verlicht op, mevrouw Rembrandt. Mooie en warme avonden kunnen ook niets anders dan iets moois opleveren. Ook als het slechts een experiment betreft!

Hulde aan u beiden

Unknown zei

Het zijn prachtige plaatjes, stuk voor stuk, maar ik zie je toch het liefst lachen, in welk licht dan ook. Gek he?

Annemarie van Essen zei

@astrid. Van proberen kun je leren, zeggen we hier thuis altijd. :) Goed he.

@Ed. Inderdaad heel gek. ;) Vind het zo leuk dat het een diverse mix is geworden.

Mark Deckers zei

Bedankt!

Marina Noordegraaf .... zei

Bijzondere foto's krijg je met deze techniek! Zowel "in de spotlight" als ingetogen. Alsof je in één foto meerdere aspecten van iemand kunt belichten. Dat kan natuurlijk altijd al wel maar op deze manier komt dat goed uit de verf i.i.g.

.