Pages

woensdag 1 juni 2011

De nieuwe variant van speuren door het land: Repudo


Wat zijn speurtochten toch leuk! Met een vrije dag voor de boeg wil ik jullie de applicatie repudo niet onthouden.

De nieuwsbrief van ebook.nl zette me op het spoor:
"Het zal niemand ontgaan zijn. De nieuwe Nicci French is uit. In het kader van de verschijning hebben we een leuke actie bedacht. Wij hebben door heel Nederland proefexemplaren neergelegd. En we hebben een groot aantal kortingsbonnen verspreid.

Maar zijn dat fysieke exemplaren? En zijn dat briefjes met de code? Nee. Door middel van de applicatie Repudo op je smartphone of iPad kun je de bestandjes oppakken."

Natuurlijk ben ik op pad gegaan en natuurlijk vond ik het exemplaar... midden op de Holterberg.

Ik had er al over gehoord bij het boek Doorbraak waarover ik hier al eens schreef. Een leuk idee, maar 10 exemplaren door heel Nederland levert er natuurlijk niet een in mijn wat uitheemse achtertuin op. Maar dit keer..

Het meest interessante is dat ik datgene wat ik heb opgepikt ook weer kan droppen om door iemand anders gevonden te worden. Dat heb ik gedaan met een exemplaar van mijn gevonden proefboekje. (Voor mijn huisdeur, dus wanneer je aanbelt schenk ik ook een kopje koffie/thee of iets anders)

Maar ik kan ook zelf iets droppen. Een Foto of Video, een audio of een tekst.
Ik heb er een neergelegd om te vinden vlakbij HQ OBD.

Ik heb ideeën genoeg om in te zetten voor mezelf, voor speurtochten met (Iphonende en Andoidende) vrienden, een nieuwe vorm van Geo-cachen, een kennismakingstocht voor studenten door een stad of omdat je als bibliotheek het eerste hoofdstuk van een lokale auteur wil promoten...
Ideeën te over.
Maar vooralsnog doe ik alleen nog maar de groeten vlakbij mijn HQ.

Geen opmerkingen:

.