Pages

zondag 12 december 2010

De Bibliotheek tweedaagse en Biebsearch

2010-12-09 12.05.34
Er is al heel was afgeschreven over de Bibliotheek tweedaagse in Maastricht. Jan Klerk heeft een mooi beeld gegeven van diverse sessies en de interviews van this week in libraries geven een extra inkijkje in de gasten van deze twee dagen. Twee dagen met de focus op bibliotheken in Nederland.

Zelf was ik samen met mijn collega's Marcel Mentink, Margriet Salomons, Astrid van Dam, Jaap de Mare en Mark Deckers aanwezig om op het innovatieplein te vertellen over Biebsearch, Biebsearch junior en over de technische doorontwikkelingen daarvan.

Margriet en Marcel hebben de hele tweedaagse voorbereid. Alles was onder controle en dat was een bijzonder aangenaam idee. Het zag er prachtig uit.

Astrid is de projectleider van Biebsearch junior en tijdens de tweedaagse was het tekenmoment natuurlijk die van de samenwerking tussen boek1boek en Biebsearch junior. Een volgende stap om leerlingen in het basisonderwijs nog meer aan het lezen te kunnen krijgen!

Voor mij waren het twee dagen die in het teken stonden van ontmoeting in inspiratie. Want er is wat gesproken, afgesproken en doorgesproken! Dit was een tweedaagse waarin er veel werd getoond en de vraag 'Waar is dat geld naar toe gegaan?' kon aan iedereen gesteld worden. Ik heb hem niet gehad trouwens.
Wel de vragen: "Vertel eens wat meer over wat je gedaan hebt? Vertel eens over Biebsearch, vertel eens over de scholen, over de masterclassers, over je reizen, over Biebsearch junior. Vertel eens, ben jij nou..."

Onderstaande presentaties geven in ieder geval aan waar mijn focus het afgelopen jaar lag. Dat mag geen verrassing zijn. Maar wanneer er nog vragen beantwoord zouden kunnen worden: stel ze! Ik beantwoord ze graag.

Biebsearchfoto: Jan de Waal

3 opmerkingen:

Karolien Selhorst zei

Dag Annemarie,

Leuk om je weer te spreken. We houden contact!

Hetty Odenthal zei

Leuk verslag en petje af voor jullie Biebsearch (junior) team.

Mooie foto en ik heb 's avonds je Twitter gevolgd om zo de uitslag te horen van de Beste Bibliotheek van Nederland.

Annemarie van Essen zei

@Karolien. Dat genoegen was wederzijds!

@Hetty. We hebben inderdaad een geweldig team :) Het waren leuke dagen en de prijs voor de beste bibliotheek had natuurlijk moeten gaan naar.. ;)

.