Pages

zondag 28 november 2010

Groot denken en klein beginnen

Pipes

In mijn twittertijdllijn klikte ik door op een tweet van @barakobama die me op de een of andere manier triggerde. Het kwam vast door het "Thanksgiving turkey pardon" wat mijn aandacht trok, maar voordat ik het wist kwam ik terecht in "West Wing Week"

Het heeft mijn extra interesse omdat ik afgelopen week samen met collega Stefan Wijnberg en de provinciale statenfractie van het CDA op onderzoek ben geweest naar de mogelijkheden van sociale media voor politici. Geen nieuw onderwerp, maar wel een onderwerp dat we met onze eigen ervaringen vanuit het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken kunnen inkleuren en toelichten.

Vanuit twee hoofdlijnen hebben we voorbeelden gerangschikt en laten zien hoe 'halen en brengen' werkt.
Want eerst moet je leren halen (informatievaardigheden, monitoren, nadenken over hoe je zelf zou reageren) om vervolgens ook wanneer het begint te kriebelen te brengen. Of dit nu via twitter, linkedin, reacties bij mediaberichten of webloggen is. Er zijn veel mogelijkheden, maar ze moeten wel bij je passen.

Terug naar de West Wing. Wat een mooie manier om het eigen podium te kiezen en ook ten volle uit te nutten. Waar was Obama de afgelopen week mee bezig? Veel toespraken, een kalkoen, bezoeken van een fabriek en het bestellen van donuts. Maar vooral: hij creƫert zijn werkelijkheid op de plek die hij kiest met de beelden die hem het beste laten uitkomen. Nou ja.. zijn PR-afdeling voor hem.

Vanuit Groot Denken Klein Doen past hier naadloos in. Natuurlijk zijn wij als bibliotheken of als politieke partijen niet zo groot dat we hoeven of moeten doen wat Obama doet. Maar dat hoeft ook niet.
Zoiets kan natuurlijk ook in het klein. Door op twitter te vertellen waar je bent, door te schrijven over wat je ziet of door het onder de aandacht brengen van je passies. Daarmee stimuleer je dialoog, transparantie en verbinding.

Geen opmerkingen:

.