Pages

dinsdag 19 januari 2010

Wapperen met een blaadje: Wat staat ons nog te wachten!?Toegevoegde realiteit ofwel Augmented Reality gaat een nieuwe manier worden waarop consumenten en ontwerpers dingen kunnen ervaren. De belevingsmaatschappij kent hoogtijdagen en daar wordt op veel manier op ingespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Layar, een mobiele augmented reality-browser.
Maar ook kleren kunnen we thuis 'passen' zonder ons huis te verlaten.
Of kijk eens bij deze zes interessante toepassingen.

De reden waarom ik weer eens wat dieper op het onderwerp Toegevoegde realiteit nadacht heeft onder andere te maken met het bezoek aan Berlijn en mijn enthousiasme voor de Lego Store aldaar. Live augmented reality voor mijn ogen!
Ook een partij die zich spelend her-ontdekt.
Lego vind ik absoluut een bijzonder innovatieve partij die telkens weer verder gaat met het halen uit die simpele blokken wat er maar in zit: creativiteit!

Natuurlijk zijn 'wij' in huize van Essen ook lid van het Lego club magazine. Gisteren viel het laatste exemplaar op de deurmat met daarbij een 3D bril. Met dank aan het nieuwe Atlantis-thema. Maar niet alleen op papier, ook online speelt het 3D-gebeuren zich op de speciale website af. (Druk op het brilletje links onderaan)
Leuk, boeiend en grappig voor mijn zonen.Maar mijn interesse werd nog veel meer gewekt door deze geweldige product-presentatie. Mijn kinderen vlogen van de printer naar de webcam en weer terug.


Dit is hoe mijn kinderen opgroeien. Maar ook de gebruikers van onze bibliotheken en onze scholen: In een wereld waarin het heel normaal is dat een papiertje gaat leven en bewegen en waarin beleven een heel andere manier van ervaren is dan 5, 10, 15 of 30 jaar terug. Waarin met de webcam praten met je oom in Australiƫ heel normaal is en waar je achter alle merken die je hoort 'gewoon puntennel' plakt.

Tenslotte nogmaals een geweldig inspirerende Ted Talk over hetzelfde onderwerp


3 opmerkingen:

Raoul Teeuwen zei

Leuke filmpjes over het 6th sense project: http://www.pranavmistry.com/projects/sixthsense/

Annemarie van Essen zei

Mooie link Raoul, dank je.

monica lovato zei

Ik ben echt dol op de Japanse traditie. Tijdens het zoeken naar deze redelijk geprijsde tattooset goedkoop heb ik leren kennen dat het Japanse woord irezumi "invoeging van inkt" betekent en tatoeages kan betekenen met tebori.

.