Pages

vrijdag 6 november 2009

Essen2punt0 on tour: Groningen, Utrecht en LunterenDegenen die me via twitter volgen hebben gemerkt dat ik nogal aan het heen-en-weren en presenteren was deze week.
Voor degenen die vooral een mediastilte bemerkten op andere fronten: Ik was nogal uithuizig deze week.

Maandag ben ik begonnen in Groningen en wel bij een werkconferentie van Biblionet Groningen in Slochteren waar ik aanschoof om mijn visie te geven op mediawijsheid en natuurlijk de wijze waarop wij binnen Biebsearch die visie gebruiken. Het mooie vond ik wel dat bibliotheken en gemeentelijke- en provinciale overheid aanwezig was. Dat gaf trouwens op het eind ook een leuke discussie met betrekking tot bezuinigen en keuzes daarin maken.

Dinsdag mocht ik 2 workshops geven over Biebsearch en 23onderwijsdingen tijdens de studiedag 'Educatieve Bibliotheek 3.0'van het Platform Bibliotheek en Educatie.
Eppo van Nispen enthousiasmeerde de zaal en Mohamed Sini gaf zijn visie over het onderwijs en bibliotheek.
Gelukkig waren er ook een aantal twitteraars in de zaal zodat er ook wat discussie met het thuisfront was.

Woensdag en Donderdag hield ik mij op in Lunteren bij de I&I conferentie 2009. Woensdag liep ik in blijde verwondering rond en kon ik 's avonds natuurlijk mijn mond weer eens niet houden tijdens de teachmeet en donderdag mocht ik zelf bij het ICT-cafe opnieuw iets vertellen over Biebsearch en 23 onderwijsdingen. Ik denk trouwens dat Henk van Ess als keynote zo'n indruk maakte, dat ik daarom ook als Annemarie van Ess in het programma stond.
De 19e i&i-conferentie vindt dit jaar plaats op woensdag 4 en donderdag 5 november in congreshotel De Werelt te Lunteren. Op de conferentie en marktplaats kunt u zich laten inspireren en informeren over het gebruik van ict in het onderwijs.Het thema van dit jaar is i&i …in de wolken. Oftewel ‘Cloud Computing’.

Een hype(naam) voor het internet van 2009 waarop zo ongeveer alles gebeurt. De kracht van het internet ligt in het gebruik ervan door mensen die van de techniek weinig willen weten. Maar de daadwerkelijke kracht van het net ligt natuurlijk in de slimme koppelingen die mogelijk zijn. meer

Wat een ongelooflijk geweldig congres! Niet alleen vanwege de onderwerpen, maar juist vanwege de mensen. Er was tijd, er was een soort samenhorigheid die heel bijzonder aanvoelde en .. er was nauwelijks internet. Een van de kleine stukjes ongerepte mobieleontvangstnatuur die er in Nederland is.
Check karin, Jeroen, de website, het ICT-cafe en vooral, bovenal de twee pagina's die alle twitterberichten rondom de teachmeet en de I&I hebben verzameld.

Ik ga er vast nog over schrijven, maar eerst wil ik even rustig bekomen van een week 'on tour'.
Al met al een volle, volle week met bijzonder veel inspirerende ontmoetingen die maken dat je je vak wel heel erg leuk vindt. Het was geen doorsnee week. Maar eigenlijk.. eigenlijk heb ik die ook al niet meer gehad sinds we begonnen zijn met het project Biebsearch.foto by 27147

Volgende week brengt mijn tour me trouwens bij de Onderwijsdagen waar ik in ieder geval de sessie van Pierre en Jeroen rondom e-books ga volgen, het NVB congres voor mijn presentatie "Biebsearch als manier om bibliotheek en onderwijs te verbinden". Ik heb al een twub aangemaakt om alle #nvb09 berichten te centraliseren. Vrijdag ben ik ten slotte in Kampen voor de start van 23 onderwijsdingen met een enthousiaste groep docenten!

3 opmerkingen:

Unknown zei

Je bent verdomd goed en actief bezig. Petje af voor jou/jullie!

Annemarie van Essen zei

Met dank!
Ik zal je complimenten doorgeven. :)

Mark Deckers zei

Het is heerlijk rustig in Nijverdal! ;-) Ik geniet altijd van dat soort weekjes en vind het leuk dat ik er een partner-in-crime bij heb!

.