Pages

maandag 2 november 2009

Biebsearch - Bobo's 4-0Wat hadden we leuke vragen afgelopen vrijdag bij de officiƫle opening van Biebsearch op het Ichthus in Kampen! Kijk bij Mark voor zijn visie op afgelopen vrijdag.

Het Ichthus Kampen is een school die momenteel volop gebruik maakt van Biebsearch. En trots dat ik op deze school ben! Docenten zijn enthousiast net zoals conrector Germien Kamphorst en mediathecaris Mieke Merkx heeft haar mediatheek strak op orde en weet heel goed hoe ze het wel en niet wil. Een fijne en onderlegde gesprekspartner zorgt voor een bijzonder prettige samenwerking, kan ik wel zeggen.

De openingshandeling was een quiz waarbij de bobo's (burgemeester, wethouder, directeur en mediathecaris) met Google een aantal vragen moesten beantwoorden. Tegelijkertijd zochten drie scholieres I(en wat voor scholieres!) het antwoord op binnen Biebsearch. De bobo's waren ernstig in het nadeel. Biebsearch - Google: 5-0.

Het mooiste moment was nog wel dat Burgemeester Koelewijn de prijs van een van de boeken begon te roepen. (Als in: Dan heb ik toch nog wat goed) Heel even was het stil bij de zegevierende dames die met Biebsearch zochten. Totdat een van de dames riep "Maar bij de bibliotheek is het gratis!"

Hoe trots kun je zijn op fijne, fijne collega's en de mensen met wie je daaromheen mag samenwerken. Nou, laat het me je vertellen: tot aan de maan en terug!

Ik heb daarnaast ook nog eens het geluk een aantal geweldige (Al@din)collega's te hebben die me geholpen hebben een aantal vragen speciaal voor deze gelegenheid te bedenken. Dank je wel Tonny en Tineke!

En de vragen?

1. Welke boek is geschreven door voetballer Jaap Stam?

2. Ze woonde niet in Kampen, maar ze had er wel veel mee. Een aantal van haar boeken spelen in het middeleeuwse Kampen, zoals Hasse Simonsdochter, De Stomme van Kampen en Gekaapt! Er bestaat een boekje waarin je precies kunt lezen welke bezienswaardigheden in Kampen zij in haar boeken over Middeleeuws Kampen beschrijft. Welk boek wordt bedoeld?

3. Er staan sinds in de Noordoostpolder rode borden met de afbeelding van een Schip met golven, weet U de betekenis hiervan?

4. In 2006 verscheen er in het weekblad Vrij Nederland een artikel over de Kamper schilder Hendrick Avercamp. Wie was de schrijver van dit artikel?

5. Iemand heeft een keer de hele dag met de trein van Kampen naar Zwolle heen en weer gereisd, totaal 962 km. Hoe heet die persoon, en hoeveel exemplaren van het boekje dat hij er over schreef zijn in de bibliotheek Kampen te leen?

Foto by Nadya

3 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

lijken wel krakervragen! Wat leuk dat je zo'n live quiz deed. Je gaat ook biebsearchen op het NVB congres, he? Alvast veel presentatieplezier! En collega's waar je mee naar de maan kunt en terug... Dat maakt de "giant leaps" een stuk behapbaarder :-)

Jan Klerk zei

tnx Annemarie voor plaatsen. Leuke vragen. En succes volgende week in Ede!

Annemarie van Essen zei

@marina: ze zijn ook bedacht door mensen uit dat krakerteam. :)
Inderdaad, de juiste mensen kunnen je vleugels geven!

@Jan. @your library, heb ik van Eppo geleerd. ;)

.