Pages

vrijdag 30 oktober 2009

Benelux Next top Model: mag ik even?De net niet real-live real live soap van de afgelopen week is natuurlijk wel Benelux Next Top Model.
Internationaal zijn de maateisen klaarblijkelijk zo dat de dunne dames te dik zijn. Daphne Deckers is zelfs bijzonder teleurgesteld vanwege alle ophef.

Modestylistmeneer Bastiaan van Schaik geeft hier zijn uitgebreide soms wat tegensprekende mening. "Want ze zijn natuurlijk prachtig!"

Waar ik me vooral over erger is de manier waarop er in de montage voor is gekozen om juist dit soort beeldmateriaal te laten zien. Achteraf nuanceren dat het 'niet zo bedoeld was' vind ik flauw. Daarover moet je als programmamaker heel goed nadenken. Juist van tevoren.

De modellenwereld en al dit soort programma's staan nu eenmaal in de belangstelling en dat zal ook zo blijven. Tegelijkertijd worden meisjes en jongens levende kapstokken en is het echt niet zo dat je dan ook niet zakelijk naar een lijf mag (en moet) kijken. Maar dan graag met de camera uit in plaats van aan. Zorg dat dit soort kwetsbare momenten, ook voor de deelnemende modellen, niet aan het grote publiek worden getoond.

Zou het vervolgens ook niet handiger zijn geweest om een vergelijk met datgene wat in Apeldoorn is gebeurd buiten de verontwaardiging te laten? Ook dat is geen voorbeeldgedrag voor een rolmodel.

Photo by Catch the Dream

Geen opmerkingen:

.