Pages

maandag 7 september 2009

Van zweven naar klei: de alles-is-liefde-crew gaat praktischDe alles-is-liefde-crew is weer klaar om na de vakantie verder op onderzoek te gaan.
"In de sessie die we nu met elkaar gaan doen, gaan we van die ideeën weer terug naar de werkelijkheid. We gaan ideeën uitwerken en aan het eind van de middag gaan we daar op een leuke manier afspraken over maken."

Werkelijkheid dus. Met de voeten weer terug richting aarde na een paar geweldig inspirerende sessies voor de zomer. De blogberichten hier, hier en hier geven daar een aardig beeld van.

Maar nu, met de voeten terug op aarde is het wel weer een stuk lastiger om grip te krijgen op die wiebelige materie. Want: wat is nu eigenlijk een goed idee en wat gaat wel of niet werken.

Dus in mijn hoofd is een creatief proces gestart dat kop noch staart raakt op dit moment. Dat maakt het wel heel spannend, want alles mag en kan nog in zo'n fase.
Inspiratie zit in diverse dingen: De blogpost van Edwin die mijn denkproces rondom vergaderhoekjes in gang zette, Mashable die de boekloze mediatheek aan de orde stelde en het nogmaals herlezen van deze post (en vooral de reacties) na de post van -alweer- Edwin.

Tegelijkertijd bedenk ik me dan dat ik me afvraag in hoeverre we luisteren naar onze bezoekers, onze bezoekers openstaan voor nieuwe veranderingen en hoe je geleidelijk een overstap richting een 'nieuwe bibliotheek' kunt maken.
Maar eigenlijk moet ik het antwoord ook schuldig blijven. Gaan waar zij ook gaan is nog steeds het idee waarvan ik denk dat we daarmee iets kunnen bereiken. Dat kan ook doelgroepgerelateerd zijn natuurlijk.
Jongeren proberen we nu via scholen te betrekken en de koninginnen bedienen we via onze fysieke kanalen.

Ik heb nog tot en met dinsdagmorgen voor een geweldig praktisch idee. Voorlopig zweef ik nog even.

foto by beatkueng

3 opmerkingen:

Mark Deckers zei

Ach, het hoeft geen compleet idee te zijn. Met een draadje kun je beginnen met breien.... Gebruik je morgen je collega's om er een breiwerkje van te maken. (zei de jongen die ze 10 x geprobeerd hebben te leren breien, maar die het nooit snapte)

Jan Klerk zei

en in die laatste alinea zit de crux. Ik zit eigenlijk nog steeds te wachten op HET innovatieve concept waarin je gebruikers succesvol betrekt bij de vernieuwing van diensten. Op dit moment lijkt de discussie landelijk zich steeds meer te beperken tot assortimentsproblematiek:sleutelen aan aanbod versus sleutelen aan afzetmarkt.

Annemarie van Essen zei

gisteren hebben we geprobeerd er wel concreet iets mee te gaan doen. Inclusief gebruikers.

Iets met games, iets met schrijven, iets met een roadshow, iets met een filmpje en iets met een weblog. 8 november is onze deadline. :)

.