Pages

maandag 12 januari 2009

De blogkermis verkast


De blogkermis in ingepakt en klaar om te verhuizen. Na de aftrap, alle reacties en vervolgens mijn afsluiter heb ik nu echt de tenten afgebroken en de laatste blikjes en zuurstokwikkels opgeruimd. Klaar.

Ik vond het een leuk, fascinerend maar ook lastig proces. Geen wonder natuurlijk, wanneer je bedenkt dat de biblioblogosphere ondertussen steeds meer expandeert en ook steeds meer fascinerende mensen aan het woord laat. Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat is in ieder geval een conclusie die onderschijf na dit avontuur. Maar dat is direct ook het argument dat maakt dat weblogs lezen maar zeker ook schrijven zo de moeite waard is: het zorgt voor nuance.
Soms werkt het nuancerend omdat je zelf een onderwerp 'bij de hakken neemt' en er je eigen draai en uitwerking aan geeft en soms omdat een onderwerp door verschillende bloggers verschillend bekeken wordt. Of door de reacties bij een blogpost verschuift je eigen inzicht.
Participeren zorgt voor een andere manier van communiceren, vind ik. Het maakt dat ik tijdens het schrijven nadenk over wat ik wil zeggen, de voors- en eventuele tegens maar ook over de toegevoegde waarde door bijvoorbeeld diverse externe links en daarna laat je je schrijfsel vrij.

Daarom wil ik graag DE wiki nog eens onder de aandacht brengen.
"Naast de biblioblogs en de bibliotheek blogs passeren hier ook heel allerhande andere Web 2.0 en Bibliotheek 2.0 initiatieven van bibliotheek Nederland. Vast niet compleet, maar wel de grootste inventarisatie op dit gebied in het Nederlandse taalgebied."

Ik kwam erop omdat ik ook daar de blogkermissen terugvond. Op een 'eigen pagina' nog wel.

Wil je je een weg vinden in de twitteraccounts van de bibliotwitteraars, dan kun je hier heel goed terecht! Twitteren heeft in ieder geval mijn hart veroverd. Maar daar blog ik, ooit, nog wel eens iets over. Wie weet wel in het kader van mediawijsheid.

Verder is nlbiblioblogs wiki uitgebreid met een pagina van bibliotheken die actief zijn op Hyves.

Ik vind dat het wel weer eens mag. Dymphie & Wowter wat een fantastische klus! Mijn oprechte dankzegging voor al het werk en die geweldige bron van informatie die jullie maar blijven bijhouden. Chapeau!

Met deze zijsprong wil ik graag het stokje overdragen aan een van de andere bibliobloggers die 2008 rijk is geworden: Astrids Scribbles. Ik voorzie een blogkermis die bijzonder interessant gaat worden!

Astrid, the floor is yours!

foto by krazydad/jbum

6 opmerkingen:

Unknown zei

DanQ, DanQ we doen ons best.
Met veel plezier overigens

Astrid zei

En ook dank namens Scribbles. Ik ga maar eens op dat enorme ei broeden. Ben benieuwd welk interessant kuiken daar straks uit piept!

WoW!ter zei

Mooi, mooi, mooi, verkassende kermissen zijn altijd goed. En Dymphie is inderdaad een reus!

Dank trouwens voor het houden van jouw kermis!

Annemarie van Essen zei

@wouter: geen dank, het was leuk
@Astrid, veel succes!
en
@Dymphie: soms moet het toch gewoon even gezegd worden :)

Anoniem zei

leuk om van jou te lezen :)
ja ik heb je gevonden dus ;)

Unknown zei

@ Wouter & Dymphie : Bedankt voor de leuk verzameling :-)
Ik voeg de link toe alvast toe aan mijn biblinks.

@ Essen : En voor de berichting erover.

.