Pages

dinsdag 12 augustus 2008

Randy Pausch' last lecture


Ik weet dat er al veel over geschreven is. Geen wonder, want ook op mij heeft het indruk gemaakt. Bij helicon las ik het zojuist. Randy Pausch is overleden.
Zijn last lecture (hier in zijn geheel te bekijken) heb ik een maand of twee terug ademloos bekeken.
Echt. Gun jezelf de tijd om ook hier voor te gaan zitten.

Naar aanleiding daarvan heb ik ook zijn boek gekocht. "Nu ik dood zal gaan" is al net zo prachtig en schokkend tegelijkertijd. Ook dit is een boek dat echt de moeite waard is om te lezen en te overdenken.

Wat het ook dubbel maakt is dat ik wanneer hij gezond zou zijn gebleven waarschijnlijk niet snel iets van hem gehoord zou hebben.
Wat een bijzondere erfenis heeft hij nagelaten.

1 opmerking:

Unknown zei

Niet alleen de last lecture van Randy is aan te raken. Ook de andere college's die van hem online staan zijn aanraders (zie ook dit weblogbericht over een van zijn andere colleges).

Ik weet niet of zijn boek zo inspirerend is als de last lecture. De recenties die op Bol.com staan zijn niet heel erg lovend. Maar misschien dat dit ook door de vertaling naar het Nederlands kan komen.

Het is zeker dubbel dat deze persoon nu in eens bekend is geworden vanwege zijn dodelijke ziekte. Maar is dit niet vaker het geval. Veel kunstenaars zijn ook pas na hun dood bekend geworden.

.