Pages

maandag 11 augustus 2008

Interessante nieuwkomer?


Via via belandde ik bij een nieuwe zoekmachine: cuil. -maar we mogen cool zeggen-
Tenmiste, voor mij relatief nieuw. Ik zag dat techcrunch er in 2007 al over schreef. Maar ook verder lezend valt me gelukkig op dat ze pas op 28 juli live zijn gegaan.

De software is gemaakt door ex-medewerkers van google. Over de resultaten is, ook weer te lezen, niet iedereen even enthousiast.
"Afgezien van de zoekresultaten stoort de vormgeving. De twee of drie koloms indeling is onduidelijk. Want waar vindt de bezoeker het belangrijkste resultaat? En hoe denkt Cuil geld te gaan verdienen zonder een Google-ad-achtig systeem? We nemen aan dat de investeerders - die 30 miljoen dollar in de technologie pompten - ooit hun investering terug willen verdienen."
Maar ik vind het wel mooi. Of er alles in te vinden is? Vast nog niet. Daarnaast is dit nog niet de zoekmachine die ik standaard zou gebruiken.
De layout staat me aan. Net zoals het aanbieden van informatie in kolommen. Het is, wat mij betreft, wel een aanrader om in de gaten te houden.

De 'over' pagina ziet er trouwens bijzonder strak uit. Misschien dat ik daar ook wel wat door wordt gestuurd in mijn mening. Ook de 'note from the founders' naar aanleiding van het live gaan vind ik charmant. Wat laat ik me toch gemakkelijk inpakken.
"Cuil is an old Irish word for knowledge. For knowledge, ask Cuil."

Dit kan nog mooie dingen gaan opleveren. (of niet natuurlijk ;))

2 opmerkingen:

Astrid zei

Inderdaad, mooi om te zien. Maar nog erg veel 'niet gevonden'. En toch best wel veel tekst bij een hit, maar daardoor krijg je ook de kans om snel te zien of je er wel of niet wat aan hebt.

Blijven volgen, dus!

Unknown zei

Sinds de lancering maken ze toch al wat werk van hun zoekacties. Zo krijg ik nu wel al hun eigen site te zien via een "cuil" zoekopdracht.

.