Pages

woensdag 6 februari 2013

Een verhaal over Biebsearch, de bibliotheek op school

Laat jongeren los en zie eens hoe zij het verhaal van de Bibliotheek op School vertellen.


Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard, vertelt haar verhaal vanuit de kant van de Bibliotheek. En ik weet wat er achter een groot aantal van haar woorden schuilt. Hoe inspannend, spannend en ook hoe mooi!

Wat ik mooi vond om te zien was dat onze medewerkers die het hele project hebben begeleid en gaan begeleiden aangesproken werden door leerkrachten, alsof zij collega's waren. De schoolmediathecaris vertelde dat er na de scholing voor de leerkrachten al gelijk meer vragen kwamen in de mediatheek. De leerkrachten hadden al plannen aangevoerd om mediawijsheidlessen voor de brugklassers te doen in het laatste leskwartaal voor de zomervakantie. Om ze nog maar even wat extra bagage mee te geven. De rector gaf aan dat ze blij was dat de oorspronkelijke weerstand bij docenten nu bijna afgenomen was tot nul. En dat ze mij wel heel graag weer uit wilde nodigen voor een overleg met haar collega-rectoren uit dezelfde scholengemeenschap. En dat is goed nieuws.

Caroline Heijer is heel dicht betrokken bij het Bonhoeffer vanuit de Bibliotheek en vanuit haar eigen PSO.
Haar tweets geven een prachtkijkje in de keuken. Want het is niet alleen techniek, het zijn juist de mensen, onze bibliotheekmensen, die het feestje mogen mee-organiseren en uitvoeren.

Directie op strategisch niveau en vervolgens op taktisch en operationeel niveau slagen maken. Een driehoeksverhouding intern en extern. Prachtig om het te zien werken.

High Five!

Geen opmerkingen:

.