Pages

dinsdag 18 december 2012

Wat is de grootste uitdaging in de komende jaren?

Wat is de grootste uitdaging van Bibliotheken in de komende jaren? Een van de interessante vragen die Doklab vroeg tijdens de Bibliotheektweedaagse -die drie dagen duurde- in de gangen van de Abdij in Middelburg.

Ik weet wat ik een belangrijke uitdaging vind, maar ik hoor ook graag jullie mening. En wanneer je denkt: "Maar ik ben niet van de bibliotheken" dan is de uitnodiging bijna nog dringender. Want wat ziet de buitenwacht wat wijzelf misschien niet zien.
Die vraag wil ik dan met liefde ook beantwoorden als buitenwacht voor al de andere branches. Wat is de grootste uitdaging van onze maatschappij in de komende jaren?

Jeannette Hofman van de Overijsselse Bibliotheek Dienst (vanaf april de Rijnbrink Groep) heeft een mooi antwoord voor ons eigen werk: educatie.

Geen opmerkingen:

.