Pages

zondag 16 december 2012

Als bibliothecarissen iets willen..

#sr2012 #b2d2012

Als bibliothecarissen iets willen dat gebeurt dat ook. En eigenlijk geldt dat voor iedereen. Als je iets wilt en je vraagt dan kan er opeens heel veel. Lees het blog van Mark Deckers en de versie van Astrid van Dam maar eens na voor het achterliggende verhaal. Er kan veel wanneer we staan op elkaars schouders.

De Bibliotheektweedaagse was de reden waarom afgelopen week heel Bibliotheekminnend Nederland optrok naar Middelburg. Ik schreef hier al over de wisseling van gewassen en de grond waarin het groeit.
"Soms toont een kort moment als de Bibliotheek2daagse net als een foto niet de kracht van het hele landschap, maar we kunnen het elkaar wel vertellen!"
Die kracht van het landschap werd heel duidelijk de afgelopen paar dagen. Niet alleen vanwege alle verhalen die ik hoorde, de presentaties die ik bijwoonde en de bijzondere ontmmoetingen waarop ik terug kan kijken. Maar ook vanwege de kracht van mensen die samen zich hard willen maken voor een doel. Maar ook durven in te springen op wat er gebeurt en daarop willen meevaren. Waarbij flexibel handelen, gebruik maken van de juiste tools en middelen en vanuit plezier gaan doen hele interessante dingen brengt.

Daar waar het begon met een tweet van Auke van der Meer, Communicatie en PR medewerker bij Bibliotheek Hengelo. Werd een actie opgepakt door de rest van een club Overijsselaars en mensen uit het vak. Ons vak. Met elkaar en voor elkaar en de ander.
Aukeduikt werd na verloop van tijd ook Peter en Koen die wilden duiken en een bedrag van 531 euro dat bij elkaar werd gesprokkeld. In de Zanzibar tijdens de BNL-band, in de wandelgangen door enthousiaste mensen zoals geweldige Diane en via twitter.
De duik bracht plezier (voor de toeschouwers) en een bijzondere verbondenheid van het 'samen ervaren'. Ook het filmpje hieronder geeft dat wel weer. Vervolgens zie je andere mensen opstaan en zich hard maken voor Serious Request, voor het promoten van Auke, Peter en Koen. Zelfs het -overigens fantastische- hotel maakte zich hard voor de zaak en stelde een extra prijs in het vooruitzicht. Lees hier hoe je mee kunt bieden.

Carola Oldemaat gebruikt een ingang bij RTV Oost waarbij ze de actie wel wil proberen onder de aandacht te brengen. En ook dat lukt zoals rtv oost hier laat zien.
Ten slotte was de organisatie ook nog ter wille en kon iedereen aan het eind van de tweedaagse Auke, Peter en Koen het water in zien duiken. Dat is ook wat er gebeurde tussen alle bibliotheekzaken door!

Een aantal moralen van mijn verhaal:

  • Bibliothecarissen durven te duiken: als je iets wilt dan lukt het je ook
  • Samen heb je opeens een heel bijzonder en groot netwerk
  • Je kunt meer en krijgt ook meer wanneer je er open over bent en ook durft te vragen
  • De Bibliotheektweedaagse was bijzonder
  • Als bibliothecarissen iets willen..

Geen opmerkingen:

.