Pages

zondag 26 juni 2011

Verbondenheid in de week die was: Biebsearch en de ICT-Office nominatie

De afgelopen week is niet een van de minste geweest dit jaar. Ik heb de hele reis geprobeerd te vatten in een compilage op Storyful met links, foto's, en de tweetstroom. Klik daarvoor op 'de week vooraf', 'de supporters' en "@markdeckers en @essen2punt0'. Het zijn verschillende samenvoegingen van twitterstromen bekeken vanuit divers perspectief.

Nadat er bericht kwam vanuit ICT-Office, is het vanaf het moment dat we hier begonnen met het bericht van de nominatie van Biebsearch voor de ICT-Office Innovatieaward is het niet stil geweest.

Delen met collega's van onze trots, het maken van een persbericht, het op zoek gaan naar kleding (!), de promotiefilm die tussendoor mijn zaterdag voor een groot gedeelte in beslag nam, het nadenken over wie er allemaal zo ongelooflijk hard samen met ons aan gewerkt hadden, het voorbereiden van de dag en de reis zelf en vervolgens de donderdag die zo ongelooflijk vol zat dat we vlak voor het laatste overleg in Lelystad onze kleding hebben verruild voor de outfits van de avond. Die trouwens in het eind van de ochtend ons de hand deed schudden met de eerste onderwijsinstelling van Biebsearch: Landstede. Een mooie symbolische start van de drukke dag.

Dat leverde in ieder geval een bijzonder plaatje op van een goed gesprek met directeur FlevomeerBibliotheek Jan Gommer in zijn kantoor terwijl Mark Deckers en ik in onze galakostuums probeerden krampachtig te doen alsof wij -natuurlijk- met onze volle aandacht bij het gesprek aanwezig waren. We moesten glimlachen met ons drieën. Alhoewel dat eigenlijk nooit een probleem is wanneer we naar Lelystad mogen afreizen.

De genodigdenlijst van de avond was niet gering. Veel directieleden van de grote ICT-bedrijven in Nederland, kamerleden, afgevaardigden van het ministerie. De organisatie van ICT-Office laat duidelijk zien hoe verweven zij is met en voor hun branche. Complimenten!

Op de avond zelf was het heel bijzonder om te zien hoeveel mensen er met ons meeleefden en een eigen feestje aan de andere kant van Twitter waren begonnen. Astrid vatte het hier nog eens goed samen.
Dat meeleven, het enthousiasme en de heerlijke eigen weg die dat op twitter ging was ongelooflijk leuk om te ervaren. toen ik vrijdag op kantoor nog heel even wat wegbracht riepen een aantal collega's me ook echt toe: "Wat was het leuk gisteravond he!" En ze bedoelden niet alleen het feestje waar Mark en ik bij aanwezig mochten zijn. En ik ook niet.

Biebsearch is van de bibliotheken (der Nederlanden) en voor en met het Onderiwjs. Dat werd mij aan het eind van de avond duidelijk bevestigd toen een aantal van de genodigden in het voorbijgaan toegaven dat de bibliotheek toch maar een mooie innovatieve organisatie was. Ze hadden ons goede kans gegeven. Zo sloot onze disgenoot af toen ik vroeg wat hij nu 'meenam' na een dergelijke avond. Plus de duim van onze Logica-disgenoot die met de prijs aan de haal ging met een buitengewoon sterk product.
Dat ga ik nog even herhalen in hoofletters: "BIBLIOTHEKEN ZIJN INNOVATIEF EN DAAROM WAREN WE GENOMINEERD"
150 mensen vanuit de ICT-sector en de overheid hebben een korte promofilm gezien, bekeken wie wij waren voordat ze op het gala aanwezig waren en daaromheen hebben nog veel meer mensen zicht gekregen op het innovatieve karakter van het kunnen samenwerken.

Wow.

Geen opmerkingen:

.