Pages

zaterdag 8 januari 2011

Wat is het toch met vrouwen en leiderschap?

5 opmerkingen:

Astrid zei

Misschien zijn ze zich meer bewust van de offers die ze daarvoor moeten brengen en durven ze de bewuste keuze te maken dat het ze dat niet waard is? Dat maakt vrouwen ineens veel gevoeliger, slimmer én sterker. Altijd al geweten dat het vooral de vrouwen zijn die de ballen tonen in onze samenleving ;-)

Annemarie van Essen zei

Daar heb je een punt.

Of misschien heeft het er ook wel mee te maken dat we niet aan mannen-normen kunnen voldoen als vrouw met vrouwen-normen.

m4rgriet zei

Misschien laten we ons teveel leiden door die andere 2 banen die we ook nog hebben. En kunnen we daardoor niet genoeg voor onszelf kiezen, maar laten we andere factoren belangrijker zijn.

Marina Noordegraaf .... zei

@essen2punt0

En als je het in zijn geheel bekijkt, speelt er meer dan individuele keuzes alleen. Je maakt deel uit van een systeem die voor vrouwen veel dubbele boodschappen bevat. Veel van onze moeders werkten niet en waren er voor de kinderen. Daar echt "vrij" van raken, vergt meer dan je in je eentje kunt. We zijn niet alleen vrouw, maar vrouw in een systeem.

Had ik al gezegd dat ik je klaproos ene prachtig nieuwe achtergrond vind?

Annemarie van Essen zei

@margriet: Ik denk dat we altijd de balans zoeken en daarom ook vooral compromis-keuzes maken.

@mrien: Dat systeem is inderdaad er een die heel veel brengt en geeft, maar ook dingen vraagt. Ik weet niet of vrij raken van een dergelijk systeem ook direct zorgt voor 'vrij raken'.

Dank voor je compliment over de klaproos. Ben zelf ook content. :)

.