Pages

vrijdag 23 april 2010

Samenwerking als basis voor bibliotheken en mediatheken


Er zijn nogal wat ballen die ik momenteel tegelijkertijd in de lucht aan het houden ben. De masterclass loopt met twee groepen tegelijkertijd, Biebsearch Landstede VO loopt en Biebsearch Twents Carmel College is in voorbereiding.
Daarnaast zijn er zo her en der wat lezingen en bijeenkomsten waarbij ik aanwezig ben geweest.

De Algemene Ledenvergadering van de LWSVO was een bijeenkomsten waar ik een presentatie gaf over de mediatheek en samenwerking. Het was een boeiende bijeenkomst waar ik samen met de deelnemers de nodige hoeken van het onderwerp heb verkend. Dia 9 is er daarom één die we met elkaar ter plekke hebben samengesteld.

Mijn belangrijjkste advies is dan ook om het gesprek nu eens aan te gaan met de bibliotheek in het licht van samenwerking. Per slotte zijn we collega's die elkaar kunnen aanvullen en in mijn optiek op de schouders van elkaar kunnen gaan staan om nog meer te kunnen en te willen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Eens met je laatste zin. (Openbare) bibliothecarissen en schoolmediathecarissen zijn vakgenoten en zouden elkaar meer moeten zien als collega's die elkaar kunnen aanvullen, niet als concurrenten. Maar misschien moeten schoolmediathecarissen zich nog wel meer bewijzen dan bibliothecarissen van een OB om niet wegbezuinigd te worden. Dat staat een open mind en de wil om samen te werken wel eens in de weg.

Annemarie van Essen zei

Daar heb je een belangrijk punt. Maar vergis je niet in de discussies van OB's mbt bezuinigingen en alles daaromheen. Wel hebben we meer menskracht om dat gezamenlijk aan te pakken.

Dat zou kunnen betekenen dat een belangrijke eis van de mediathecaris voor samenwerking ook zou kunnen zijn dat je gebruik wilt maken van onze 'menskracht'.

Tegelijkertijd weet ik natuurlijk heel goed dat dat wel een ideaalbeeld is en dat de realiteit niet altijd zo vredelievend in elkaar zit.

.