Pages

woensdag 24 maart 2010

Zo groot alweer en tegelijkertijd nog zo klein


6 jaar terug wist ik dat ik op de 25e een kindje zou krijgen. Ik was al over de 42 weken zwanger en ik zou worden ingeleid. Wat een groot klein mannetje hield ik 's avonds om half acht vast. De magie van het voor de eerste keer zijn naam uitspreken herinner ik me nog: Jonne.

Nu heb ik een grote vent van 'bijna Zes' die van broodjes zalm houdt en nog veel meer van aardappels met boontjes en vlees van oma. Maar niet van macaroni. Die van lego, playmobil, knex en dino's blij wordt.
Zijn eerste grotemensen tanden zitten al groot te staan tussen de melktanden door en bij het naar bed gaan is het niets leuker dan onder de dekens nog even met mama of papa kletsen.
Een grote vent die zonder moeite met de muis overweg kan en die opa en oma wel leert waar 'de fillumpjes staan' en die het liefste op de Wii Mario Kart of Sonic speelt. Die op een grote fiets naar school zwabbert. Die thuis moe vervolgens met zijn klein broer heel luid ruzie maakt om daarna weer gebroederlijk door te spelen. Maar die wel een zoen wil wanneer hij in de klas gaat spelen en zijn broertje Romme weer met mij mee naar huis gaat.

Die zich graag laat voorlezen maar ook niet kan wachten tot hij 'in groep 3 strakjes' zelf gaat leren lezen. "Dan kan ik zelf weten wanneer ik lees en hoef ik niet te wachten". En dan mag Romme naar groep 1.
Jonne, die moeite heeft met wachten tot zeven uur 's morgens en die het liefste 's avonds "Wie is de chef" met ons op tv kijkt, zo vlak voor het slapen gaan.
Mijn grote zoon die een feestje wil geven voor zijn vriendjes over dino's, Mario, Pokémon, de olympische spelen, speuren of toch maar eieren zoeken of knutselen.

Zo groot alweer en tegelijkertijd nog zo lekker klein.
6 alweer.

Foto van thewhitesdogalive

6 opmerkingen:

Wannabook zei

Van harte gefeliciteerd met Jonne!

Annemarie van Essen zei

Dank je wel. Hij straalt en is al heel erg jarig.

Tineke zei

wat heb je dat weer mooi geschreven. Gefeliciteerd. Maak er een mooie dag van.

Jan Klerk zei

Gefeliciteerd met die jonge man Annemarie. Mooi bezit!

Marina Noordegraaf .... zei

Hoop dat je een fijne verjaaring hebt, Jonne! Voor Mrie een gedichtje on children. Ontroert mij persoonlijk altijd erg :-)

Annemarie van Essen zei

@Tineke. Dank je wel. Het weer is prachtig evenals het humeur de jarige job!
@jan. Tanx. Mijn twee grotekleine mannen zijn inderdaad een heel groot en mooi bezit te leen. :)
@Mrien. Mooi! Dank je wel. Pijl en Boog maken samen vaart.

.