Pages

woensdag 5 augustus 2009

Vakantie en Q-koortsVakantie is goed voor mij en voor mijn gezin.
Ik had eigenlijk willen schrijven, vakantie is goed voor een mens. Maar gelukkig werd ik ook dit jaar weer gewaarschuwd voor de nodige vakantiedepressies, angst voor het ritmeloze bestaan en de diverse psychoses die ervoor zorgen dat de alarmcentrales het ook daarmee behoorlijk druk hebben.

Onze stress bestond er vooral uit dat alle door mij ingepakte, oh zo noodzakelijke spullen, spullen in de auto moesten worden ge-eh-propt en dat we met elkaar moesten wennen aan 24-uurs gezelschap voor meer dan een weekend. Natuurlijk levert dat bijzonder interessante situaties op met een peuterpuber van bijna drie en een groter mannetje van vijf die dan ook nog eens te maken had met zijn eigen kleutereigen-wijsheid. Gelardeerd met een laagje regen die de eerste week in zijn greep had en een wekregime van onze jongens die zo tegen een uur of zes/zeven toch echt genoeg slaap hadden gehad.
Tja.. al met al interessant, uitdagend en soms ook nog eens bijzonder vermoeiend.

Maar tegelijkertijd voegt dat al vrij snel na een paar dagen en is het vooral heel erg fijn om met elkaar te zijn.

Afstand van je eigen leefruimte geeft ook ruimte tot een andere blik op het nieuws. De eerste week in Duitsland namen we niet zo heel veel nieuws tot ons en eigenlijk gaf dat ook veel rust. Internet was op een paar uurtjes na niet aan en het andere nieuws konden we wel via het journaal vernemen. Tja.. Nederlands nieuws van RTL4 op een Nederlands-achtig park.

Na het zaterdagnieuws had ik het al wel weer een tijdje gezien. Meningen werden als nieuws gebracht en de Q-koorts zorgde er bijna voor dat ik weinig zin meer had in mijn tweede week in Limburg. Want een half jaar bezig zijn met de Q-koorts, 160 mensen van een dorp van 1600 besmet; ik zag de bui al hangen.
Maar, werd er tussen neus en lippen door gemeld, menselijke besmetting was niet mogelijk. Ehm...
Aan het eind van het artikel was ik er uiteindelijk wel achter waarom dat nu nieuws was op een zaterdag. Minister van Landbouw had zich begeven op een bijeenkomst en tja.. daar kun je een prachtig verhaal omheen maken toch?
Zo waren er wel meer van deze charmante nieuwsfeiten.

Afstand (soms letterlijk) geeft in ieder geval weer een geheel nieuw perspectief op de zaak. Al is het alleen al omdat ik me minder laat meevoeren op de waan van het nieuws zelf en meer op zoek ga naar de afstand tot de realiteit.

foto by ecstaticist

Geen opmerkingen:

.