Pages

vrijdag 14 augustus 2009

Op tournee door het landZouden we 12 dagen op jaarbasis kunnen missen met elkaar? Gewoon: wel inzetten maar dan op een heel andere manier.
Elke eerste dinsdag van de maand vrij plannen voor het jaar 2010? We zijn er op tijd bij toch?

Daarna gaan we in de agenda's blokken en de diverse reisbestemmingen inplannen via de NS, de Tomtom, bevriende collega's en ga zo maar door.

Zou dat lukken denken jullie?

En daarna.. Zouden we dan met elkaar: al die provincies kunnen overleggen dat we de diverse Provincies gaan bezoeken. Elke eerste dinsdag van de maand komt een provincie aan bod. Om bij diverse bibliotheken rond te kijken, te luisteren naar al die projecten en beladen met folders, informatie en zintuiglijke en collegiale indrukken. Niet alleen maar prijswaardige bibliotheken en projecten, maar een dag waarin je het hebt over de goede en de wat minder geslaagde kanten van ons vak. Waarom werkt een project wel of niet en wie weet een partnerprogramma uit zijn of haar eigen praktijk.

Niet centraal gepland, maar gewoon echt in het veld proeven en ruiken aan en bij elkaar. Vertellen over projecten: ook al zijn ze nog niet eens echt rond maar gewoon nog in het hoofd. Specialisten die eens kunnen luisteren naar andere specialisten en daartussen ook nog wat directeuren. Managers en bibliotheekvernieuwers zijn ook vast welkom.

Dat lijkt me nu een leuke droom: met elkaar leren op heel veel verschillende niveaus. Leuke manier van Guerrilla marketing binnen onze eigen branche toch?
Of zullen we gewoon eerst maar eens lekker op de eerstkomende Happe.ning Meet.ning aan elkaar gaan snuiven!?

foto by gi

Geen opmerkingen:

.