Pages

maandag 10 augustus 2009

Huh?!

Ik ben al een aantal maanden zo op en af aan het lezen in het boekje Huh?!: De techniek van het omdenken van Berthold Gunster.
Dit, omdat ik ook al met veel plezier Ja-maar, wat als alles lukt heb gelezen. (Waarvan er trouwens ook een geweldige lerarenversie is verschenen)

Gezien mijn betrokkenheid bij het onderwijs is het natuurlijk logisch om ook de lerarenkant van ja-maar te onderzoeken.

Had ik het hier al over Marta Kagan rondom social media. Haar presentatie The glass is Half Full sluit bijzonder goed aan bij Huh?! Wel natuurlijk met haar eigen visie, maar dat doet Berthold Gunster ook.
De vertaalslag die ik hier zie is gericht op het durven doen. Risico's nemen in tijden dat het niet gunstig lijkt om daadwekelijk je nek uit te steken. Maar als we als bibliotheken durven vertrouwen op onze eigen toekomst, zullen we ook moeten vertrouwen op de lange termijn. Dat betekent nu misschien op de korte termijn harder lopen dan we denken aan te kunnen: maar met de afstandlopers onder ons moet dat gaan lukken, denk ik zo!Geen opmerkingen:

.