Pages

zondag 9 augustus 2009

Ballen met vrouwen: ik ben doelgroepgevoeligDoelgroeptechnisch pas ik inderdaad naadloos bij de Esta.
"Een tweewekelijks vrouwenblad met een unieke mix van opinie & emotie, diepgang & humor. Maar ook mode, beauty, achtergronden, reportages, reizen en persoonlijke interviews."

Tina, Viva, Esta, Flow (ergens tussendoor ook nog Kinderen, Ouders van Nu, Computer Totaal, Computeridee en af en toe eens de Flair): Echt, zij schrijven en ik volg keurig.

De Esta heeft op dit moment mijn meeste interesse. Leuk en grappig geschreven, interessante stukjes tekst en ook nog eens zo nu en dan een mannelijke journalist die zijn visie verkondigd.
Ik heb met plezier, maar ook wel met wat wengbrouw opheffen zijn stukje "Vrouwen met ballen" gelezen.

Kort komt het er op neer dat er vrouwen anders voetballen, meer zien (en zich daar ook drukker over maken) en op een andere manier samenspelen en strategie bedrijven.
Waar, helemaal waar.
Maar het inzicht wordt gebracht vanuit zijn rol als coach bij het team van zijn dochter. Wat ik mis zijn een paar quotes van de dames die momenteel topvoetbal spelen in Nederland. Dat zou zijn verhaal nog meer dimensie hebben gegeven juist omdat ik zo benieuwd ben hoe het echt is om op niveau te voetballen.
Ik voetbalde (lees: stond in de weg van de bal en dat was vanuit mijn rol als verdediger ook nog wel eens handig ;)) ergens tussen mijn tiende en dertiende een paar jaar. Ik gun mijn zonen een beter balgevoel, zullen we maar zeggen.

Het augustusnummer van Hard gras heet "Eerst de vrouw, dan de bal!" en gaat over vrouwenvoetbal.
Ik ben benieuwd hoe het thema wordt uitgewerkt.

en passant ontdekte ik trouwens ook nog Susan Tedeschi. Beetje blues, beetje bonnie Riat en vaag Janis Joplin. De moeite van het onderzoeken waard.

Ik merk het al: ik ben zo doorzichtig als wat. Ik pas in een profiel, laat me richtingen uitsturen, drink hippe (Nespresso) koffie en vooral het liefste een hippe Latte Macchiato. Ik doe in ieder geval mijn best een trendwatcher te zijn.
Pfff... word ik al moe van mezelf? ;)


4 opmerkingen:

Ilse zei

Toevallig gister Zomergasten gezien? Daarin een stukje Brigitte Kaandorp (met handdoek om en handen voor haar boezem) die een die een tirade hield tegen de damesbladen waarin alles zo mooi werd voorgespiegeld, maar wat allemaal echte nep blijkt te zijn.
Heel goed om eens te relativeren.

Annemarie van Essen zei

zomergasten heb ik niet gezien, maar ik het het stukje wel.
Inderdaad weet ze het zo heerlijk trefzeker te zeggen. :) Relativeren maakt het in ieder geval een stuk meer aardser :)

Danniƫlle zei

Bedankt voor de Hard Gras tip, ik heb zelf gevoetbald tussen mijn 16e en mijn 22e als linksbuiten... Maar de liefde voor het spelletje zelf zit er vanaf dat ik voor de 1e keer met mijn pa meeging naar een wedstrijd, toen was ik een jaartje of 5.

Annemarie van Essen zei

Graag gedaan. :)
Ik stond ook linksbuiten. De liefde voor voetbalcompetitie zit er nu niet zo in, maar ik verwacht zomaar dat ik met onze jongens mij nog veel op het voetbalveld ga begeven. ;)

.