Pages

vrijdag 24 april 2009

Ugame Ulearn 2009Wat was het gisteren een geweldige dag: Ugame Ulearn 2009. Typisch zo'n dag waarop ik veel mensen gesproken heb, veel indrukken heb opgedaan en uiteindelijk na een lekker etentje met nog veel meer leuke mensen naar huis reed. (en laat thuisgekomen ook nog op twitter las dat ik Moo-kaartjes van Pierre gewonnen heb!) Vond ik vorig jaar al bijzonder, dit jaar was het dat helemaal.

Ugame en Twitter was trouwens een bijzonder leuke, interessante, boeiende en uitdagende combinatie! Het voegde voor mij een laag over de al zo boeiende laag van Ugame Ulearn zelf heen. Een laag waarin er werd gesproken over de lezingen, over daar waar je niet bij was en ook over al die andere dingen die het juist zo leuk maken om met elkaar te zijn.Daarom denk ik dat ik mijn eerste indrukken nog even laat bezinken. Het gesprek dat ik 's avonds bij het eten met Helene, Gerard, Liesbeth, Jeroen en Karolien had heeft me stof tot nadenken genoeg gegeven. Maar het allermooiste van zo'n groep mensen bij elkaar te zetten die durf hebben, is ook het delen van informatie en kennis.
Check Jan met liveblogberichten, de diverse blogs en de vele vele foto's op Flickr.


Created with flickr slideshow.


Zo'n volle dag als gisteren valt niet in een post te verwoorden. Maar gelukkig zeggen alle beelden en alle twitterberichten en blogposts al heel veel. Daarom een niet volledige, maar wel bijzonder leuke bloemlezing.

Bekijk, zelfs al heb je niet al teveel tijd, de twee keynotes die de dag echt zo inspirerend maakten. Ik krijg ze helaas niet goed in mijn blog geïntegreerd.
Helene Blowers met haar keynote waarin ze verteld over de Phoenix and Bubbles.

En.. oh.. Father Roderick die al zijn enthousiasme en een heel Gregoriaans koor in de strijd werpt. Kerk en Bibliotheek: twee oude instituten die veel gelijk hebben. Maar ik denk dat we nog iets gelijk hebben: enthousiaste krachten die hart voor de zaak hebben maar het wel 'nieuwerwets' doen.
En de impressie van de goudklompjes, die ook samenschoolden tijdens en op Ugame Ulearn


Nu is het inderdaad weer tijd om onze eigen future for libraries te creëren. De diverse bronnen van inspiratie ontbreken niet!

Geen opmerkingen:

.