Pages

zondag 21 december 2008

blogkermis, vakantiestemming en nog veel meer


Ik begin heel heel voorzichtig wat af te kicken van werk, van drukte en van allerhande andere werkgerelateerde zaken om plaats te maken voor de eigentijdse stress van het moment: wat ga ik met kerst koken. Want mijn familie komt lekker bij ons eten.
Ik hoef alleen maar het hoofdgerecht en de 'toet'. Toeten zijn niet zo moeilijk, dat wordt ijs en ijs en ijs. Zolang de hoeveelheden maar ruimschoots zijn, red ik me daar dus prima uit.

Maar zo'n hoofgerecht. Argh! Wat zal ik toch eens gaan doen? Lam, rollade, kip, zalm, gemakkelijk van de plaatselijke AH, de plaatselijke C1000 of ga ik toch gewoon voor zelf, biologisch en weet ik wat nog meer.

Mijn 'grande finale' voor de blogkermis volgt ergens tussen al die perikelen door. Echt, heus en graag. Maar eerst ga ik nog even de kersstress te lijf met een fietstocht om een groot deel van de oh zo fijn geschreven kerstkaarten door de brievenbussen van veel te veel mensen te werpen. ;)

En natuurlijk kan ik er ook voor kiezen om eens minder uitgebreid te koken (heb de helft al uitbesteed btw) of eens wat minder aan kaarten, kerstdingenbomen enzo te doen. Maar dat wil ik ook niet. Net zo goed als dat kerstavond bestaat uit tradities die ik koester. Pannenkoeken met worst eten bij mijn ouders incluis een oudtante, naar de Canadese begraafplaats om de kaarsjes te bekijken en eventueel misschien nog wel naar de kerstnachtdienst. Tradities zijn soms knellend, maar op zo'n avond voelen ze als een vertrouwd en heerlijk jasje.

Genieten jullie ook zo?

foto by Zach

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook ik ben van de "toet" met een man die veeeel beter kookt dan ik is dat ook handiger. Mijn toet is chocolade, veel chocolade....Geniet van de dagen, Prettige Kerst!

Anoniem zei

Euh nee, voor mij kan december niet zo snel genoeg voorbij gaan. Gelukkig heb ik geen veeleisende ouders en schoonouders die van tradities houden. Met Kerst hou ik me sowieso rustig want op de 27e ga ik een halve marathon lopen. Niettemin, heel veel (traditie)plezier!

Annemarie van Essen zei

ik schreef de laatste opmerking met een zweem van ironie. Ik ben niet zo van gedoe, van teveel moeten enzo.
Maar ik bedacht me dat dat dan weer haaks staat op die hang naar dit soort tradities.
Hmmm...
Daarnaast vieren mijn schoonouders kerst in Australie. Dat maakt dat er minder tweezijdige acties gepland hoeven te worden. Dat scheelt ook wel

diriwout zei

Ik hoorde tijdens een kerstbijeenkomst dat er in de libelle een artikel stond over kerststress bij vrouwen, misschien moet je dat maar eens gaan lezen :-)

Unknown zei

Kerst zuigt hard :-)

essen2punt0 zei

@edwin: kerst zuigt idd. :) Maar ook al mopper ik er nog zo op, toch voel ik mij heel gelukkig met al de mijnen om mij heen :)

@diriwout: te Laat!!! Kerstress has already arrived ;)

Wannabook zei

Essen20unt0, ik wens je fijne kerstdagen te midden van de jouwen. En dan straks natuurlijk weer een heel goed 2009 gewenst. Met veel kermis, Dingen, postings, enzovoorts. Ik volg je ook in 2009!

.