Pages

zondag 16 november 2008

Spelen volgens Tim Brown
De tofste talks
zette me weer eens op een bijzonder interessant spoor. De reden waarom ik toch ook hier deze geweldige presentatie laat zien, is dat voor mij de link heel duidelijk ook aanwezig is met het programma 23 dingen waarbij ik zelf ook bijzonder betrokken ben geraakt.

Tim Brown heeft het vooral over spelen en creativiteit op de werkvloer. Waanzinnig knap ook hoe hij de link weet te leggen tussen kinderen, spelen en datgene wat je op je werk ook zou kunnen doen.
Daarnaast is het boeiend om te zien hoe je als presentator een groot publiek kunt bespelen en betrekken bij je thema.

23 dingen is spelen, maar tegelijkertijd is het ook weer voor veel mensen heel heel hard werken. Mijn grootste inzicht na bijna driekwart jaar 23dingen in onze organisatie, is dat het voor veel mensen ab-so-luut geen spelen is! Hard werken, worstelen en hopenlijk bovenkomen in de brij van informatie, mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet.
Het vergt dan ook moed om toch door te gaan met de dingen. Dat is absoluut iets waar ik bewondering voor heb.
Wit papier heeft ook zo'n intense kracht over zich. Geef het je oneindige mogelijkheden of wordt je juist beperkt door alle mogelijke opties die zo'n leeg intens wit papier je weet te brengen. Kinderen hebben daar nog weinig last van. Maar als volwassenen lopen we veel eerder aan tegen de grenzen van onze eigen interne normen en waarden.

Rollenspel om grip te krijgen op je eigen product. Maar spelen is niet 'losgaan' en alle regels zomaar weglaten. 'De regels van het spel' gelden ook op het werk. Bijvoorbeeld ook de regels over 'wanneer te spelen en wanneer niet'.

Leuk om eens nader te onderzoeken. Wie weet 'wordt vervolgd'.

Geen opmerkingen:

.