Pages

maandag 29 september 2008

Ik wil ook op rijmreis!Oh wat is Overijssel toch leuk!
Uit de koker van een de Overijsselse bibliotheken komt Rijmreis. Mijn collega's Kirstenkladdert en Nazdrave zijn ook woest betrokken bij dit echt geweldige bijzondere project ontwikkeld door 4 Overijsselse bibliotheken in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheek Dienst.

Morgen is de aftrap waarbij Miss Overijssel Maaike Rijmreis in de bibliotheek in Wierden het startschot geeft.

"De bibliotheken hebben zich bij de ontwikkeling van Rijmreis laten inspireren door Bookcrossing. Bij Bookcrossing worden boeken her en der op straat, in de trein of in het café achtergelaten. Via internet kan worden gevolgd wat er met de boeken gebeurt. Bij Rijmreis zijn het echter geen boeken die een reis langs diverse lezers maken, maar gedichten!"

Rijmreis is een speurtocht naar grappige, droevige of gewoon leuke gedichten voor kinderen van 8 jaar en ouder. In 13 Overijsselse gemeenten zijn in totaal meer dan 600 gedichten verstopt.
Vanaf 30 september kun je hier op Rijmreis.nl aanwijzingen vinden over de plekken waar de gedichten zijn achtergelaten.

Heb je een gedicht gevonden? Ook dan kun je – vanaf 30 september – hier op deze site terecht. Om te vertellen wat jouw gedachten zijn over het gedicht, maar ook om een nieuwe aanwijzing te geven over de plek waar jij het gedicht op jouw beurt hebt verstopt. Want dat is de bedoeling: als je een gedicht hebt gevonden, verstop je het ook weer ergens anders. Op deze manier maken de gedichten een echte ‘Rijmreis’.

En dan heb ik het nog niet eens over de Gouden Gedichten en de provinciale hoofdprijs of over het vele werk van stickeren, unieke codes bedenken en alle aanwijzingen invoeren.

Petje af, is wat ik vind.

3 opmerkingen:

Astrid zei

Het is een mooie reis geworden, dat is wat het is.

Ons eigen programma was al te vol... maar ik wens alle deelnemende bibliotheken én alle gedichtenkinderen een rijmige reis toe. Het wordt was heel bijzonder!

Anoniem zei

Pfff... het was wel een klus ... maar wat het ik een plezier gehad aan het programmeren van de webapplicatie.
En natuurlijk ook aan de samenwerking met Kirstenkladdert en alle anderen!

Marina Noordegraaf .... zei

heeeeee
wat een leuk idee
rijmelarij
is echt iets voor mij
als ik er 1 vind
vermom ik mij wel als kind :-)

@ nazdrave: was het bouwen van de website zo'n klus of het verstoppen van de gedichten? ;-)

.