Pages

vrijdag 29 augustus 2008

Creative Commons voor Essen2punt0: voor blog en flickr


Soms heb je weer een enthousiast duwtje nodig uit hoek een om uiteindelijk in hoek twee terecht te komen.

In mijn geval begon het gisteren bij een interessant artikel op ReadWriteWeb over 'How to Rock Flickr'

Mijn iphone is nu flickrklaar, creative commons rechten heb ik (eindelijk) gestandaardiseerd en al die andere heerlijke tips ga in nog verder eigen maken. Ik heb al wel flickrblog aan mijn netvibes toegevoegd.
Netvibes saneren wordt een steeds lastiger klus op deze manier!

Maar een van de dingen die ik nu toch echt even heb doorgezet is het toevoegen van een creative commons licentie aan mijn blog. Vinden jullie 'm niet prachtig, daar zo lekker weggestopt in mijn buitense kolom? :)

Daarnaast wil ik nog graag twee bijzonder prettige websites delen waar je snel kunt zoeken naar flickr foto's met Creative Commons licenties.
Die van flickr zelf vind je hier. Maar veel mooier (zeker qua lay out!) is flickrCC.

Voor degenen die nog niet zo thuis zijn in creative commons kan ik deze website aanbevelen.
"Met een Creative Commons licentie behoud je al je rechten, maar geef je aan anderen toestemming om je werk te verspreiden, met anderen te delen of bij sommige licenties het ook te bewerken."
Zo maak ik voor bijna al mijn foto's bij de posts gebruik van flickr foto's die creative commons hebben aangevinkt. Wanneer je klikt op de foto's kom je bijna altijd terecht bij de desbetreffende maker.
.