Pages

vrijdag 11 juli 2008

de iPhone-hype: kunnen wij dit ook?


Ik heb 'm! Het heeft wel meer dan een of twee voeten in deze aarde gekost om 't kleine schatje mee te krijgen. Maar hij brand ondertussen in mijn tas. Eerst naar huis om daar vanavond eens flink te stoeien. Verliefd ben ik ondertussen al wel. Wat een mooi mooi geweldig schatje!
De PhoneHouse werkte uitstekend mee, alle voor-elkaar-krijg-diensten van T-mobile echter niet. Maar goed.. het is in ieder geval zover.

de iPhone is ook niet een klein beetje aan een hype onderhevig. Wat een geweldige viral hebben we er met elkaar van weten te maken. Goed voor de eerste plek bij viral-friday van Marketingfacts, dacht ik zo.
Wat dacht je van dit artikel over de gekte?

Of over dit onderstaand filmpje over de wachtrij in NEDERLAND!!!


Nu mijn eerste euforie iets gezakt is en ik wat meer beschouwelijk naar 't geheel kijk komt er een vraag in me op: Hoe kunnen wij als bibliotheken nu zoiets voor elkaar krijgen? Kunnen we dat überhaupt? Zelfs maar in de verste verte? Hoe krijgen we onze (niet)leden nu zo gek om in de rij te gaan staan voor iets waarvoor we ze ook nog eens verschrikkelijk veel geld laten betalen?

Ik weet zo een-twee-drie geen pasklaar produkt of antwoord te vinden. Zelfs niet iets wat maar een beetje in de buurt komt. Of passen onze Koninginnen nu eenmaal niet in het beeld van een hype?

5 opmerkingen:

Unknown zei

Wel ik wil je enthousiasme niet temperen, maar de iPhone is misschien een iets te overroepen hype.  Al was het maar voor de vraagprijs die ze identiek houden als in de VS terwijl 1 euro allang niet meer gelijk staat aan 1 dollar.  Langs de andere kant heeft de iPhone inderdaad tal van leuke nieuwigheden die we nog niet gewoon zijn, ik zou er ook best wel mee willen spelen.  Maar objectief gezien stelt die op wereldschaal toch niet zoveel voor qua innovering, Japan beschikt namelijk over heel wat betere gsms. Maar het gras is dan ook altijd groener bij een ander nietwaar ;-)

essen2punt0 zei

Natuurlijk is het een heerlijke overroepen hype. :)
Maar ik heb nu een nieuwe telefoon, met webtoepassigen en een ipod in een koop gedaan. :)

Vind ik op zich nog niet zo'n slechte deal. ;)

elke zei

Zucht.
Ik ben jaloers.
Want ik kreeg 'm niet van mezelf.
'Je vergeet 'm toch op te laden,
en anders laat je 'm overal liggen.'
Ik ben soms zo streng.
Maar ik moet mezelf toch ook wel een beetje gelijk geven.
Ik en telefoontjes,
zucht.

Daniëlle zei

Enne, aanrader? Ik ga volgende week mijn abo vernieuwen en ga namelijk ook voor de iPod. Voor mij had het dus geen zin om in de rij te gaan staan, eerst mijn abo verlengen. Gelukkig kan ik makkelijk switchen nu Orange TMobile is geworden.

essen2punt0 zei

@Danniëlle: Het is absoluut een aanrader! Het toestel is heel prettig in gebruik, kan ontzettend veel en is voor een blogger extra handig vanwege al die extra mogelijkheden. Twitter onder een knop, het maken van een blogje onder een knop, al m'n contacten eindelijk op een plaats (wanneer ik daar tenminste ooit eens mee klaar kom... ;))

Mooi toestel, intuïtieve software. Ik ben qua telefoon/pda om!

.