Pages

dinsdag 13 mei 2008

Samen chatten en kijken: Messenger TV


Microsoft heeft een nieuwe service de lucht in geworpen. Messenger TV.
Microsoft verwacht dat het huidige succes van MSNVideo.nl doorzet en
dat online video en online tv kijken nog veel groter gaat worden.
Samen met de contacten in MSN live Messenger kijken naar de video's van MSNvideo.nl.
Er zijn maar 6,2 miljoen Nederlandse Messenger gebruikers. Kleine doelgroep toch? ;)

Mijn meeste vriendjes en vriendinnetjes zijn nog niet online. Maar het idee vind ik wel heel interessant. Als ik kijk hoeveel chatsessies ik heb gevoerd waarin we voornamelijk het tv programma wat we aan het bekijken waren aan het becommentariƫren waren...

Daarnaast denk ik dat ook een dergelijke functie in YouTube machtig prachtig zou zijn. Nog een groter bereik, nog meer filmpjes en dan tegelijkertijd met wie je ook maar wilt chatten. Want dat lijkt me nu ook boeiend. Niet alleen chatten met je vriendjes en vriendinnetjes, maar ook met de mensen die je niet kent maar jouw interesse van dat moment met je delen.

Stel je voor: "Alexandra, Yohan en Pjotr zijn nu ook de video aan het kijken. Pjotr heeft aangeven een chat op prijs te stellen. Wil jij dit ook?"
De wereld van achtien uur vliegen hiervandaan in een gedeelde video inclusief chat bij jouw thuis!
Of zou dit een mashup zijn die al lang een breed draait? Joehoe YouTube?

Leuk voor 'de jeugd van tegenwoordig', maar ook voor de serieuzere kandidaten van de chat. De digikringen uit Rotterdam van Ritanila bijvoorbeeld. Maar misschien doen ze dat al wel!? Of wat zou het zijn wanneer er zich zo heel voorzichtig een Al@dinner zich meldt in het MSN-geweld? Of een videosamenkijkafspraak waarin de bibliotheek het voortouw heeft genomen en er diverse vriendjes en vriendinnetjes aanhaken?
Of wanneer een docent dit uitprobeert met een klas die ipv een klassediscussie een msn-discussie met elkaar gaat voeren. En dan ook nog eens heerlijk gearchiveerd zodat de docent het nadien ook nog eens kan nalopen op argumenten en non-argumenten.
Ik zie potentie!

1 opmerking:

23 Dingen zei

In elk geval lijkt het ook wel op Photophlow, samen naar Flickr foto's kijken en erover chatten.

Een YouTube variant zou er toch moeten zijn. Ik hou mijn ogen op scherp! Als "wij" het bedenken heeft iemand anders het vast al gemaakt :-)

.