Pages

dinsdag 13 mei 2008

Ding 24 volgens David Lee King: Doelen eerst, dan pas de tools


David Lee King doet het weer: een nadenkpost plaatsen. Natuurlijk was de titel genoeg om de rss-feed direct aan te klikken: het 24e ding.

Hij heeft het hier vooral over waarom doe je wat je doet. Wat is je doel en wat past daarbij.
Is je doel om 5 posts per week te bloggen, om een cool blog te hebben, het bloggen te leren of om de kennis in je bibliotheek te leren? Prima doelen, maar altijd nog heel smal gefocussed.

Waarom niet gaan voor de Grotere Doelen (der Bibliotheken):
-aansluiten bij je gemeenschap
-aansluiten bij een geheel nieuwe doelgroep
-starten van 'echte gesprekken' met je klanten
-een actieve informatiebron voor je doelgroepen worden
-wanneer je eenmaal contact hebt.. uitfiegelen hoe je het beste de speciale wensen van je klanten kunt bedienen.

Misschien moet daarom het 24ste dingen wel zijn: uitvinden wat je echte (basis)doel is en hoe alle verschillende tools, trends, toepassingen die we leren en ontdekken dat doel kunnen dienen!

Mooie stof tot nadenken.

1 opmerking:

Marina Noordegraaf .... zei

dat is het zeker!

als het je doel al zou zijn om 5 posts per week te bloggen dan lijkt met dat daar nog een doel achter ligt. De vraag achter de vraag. Het doel achter het doel. Want waarom zou je 5 posts per week willen bloggen?

Ook achter de grotere doelen ligt m.i. ook nog een ander doel. Want waarom zou je je aan willen sluiten bij een geheel nieuwe doelgroep? Omdat je denkt dat je hen iets te bieden hebt natuurlijk. Maar datgeen wat je denkt te bieden te hebben moet dan denk ik wel heel helder op het netvlies staan. Anders ben je misschien wel op een ladder aan het klimmen, maar het zou zo maar kunnen dat ie tegen de verkeerde muur staat :-)

Ik hoop (en denk) dat het 24e ding uitgebreid besproken gaat worden in de 23dingenblogosphere!

.