Pages

donderdag 29 mei 2008

Ding 19. Sociale netwerken, de video's

Vooral als je een aantal van de (vooral Amerikaanse) social networking sites kent zijn deze filmpjes erg grappig!
Ik heb er in ieder geval hardop om moeten lachen. De wanhopige verzoekjes om toch maar echt te reageren. :D


Wat gebeurd er wanneer je een site zoals facebook vertaald naar de werkelijkheid. Wanneer je de krabbels van hyves omzet naar echte situaties. Wanneer je mensen gaat bellen om te melden dat je macaroni hebt gegeten en dat ze daar gerust commentaar op mogen leveren. En dat je dan vervolgens een 3 pagina's lange discussie krijgt over het nut van macaroni, de voorkeur voor krulmacaroni, de nonsense van tricolorepasta en de weigering van een bezoeker om jouw macaroni macaroni te noemen omdat er prei in zit....
Zulke discussies dus. Zou je die ook in 't eggie voeren?

2 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Mooi gevonden!

En inderdaad, zo'n discussie in first life ziet er nogal bizar uit :-)

Bram de Swaan zegt hier in " Beter internet" wel wat moois over, vind ik zelf. Het gaat over het verschil tussen een online profiel en de écht mens, zeg maar:

"Een profiel bestaat uit feitelijke mededelingen. Het echte persoonlijke - wat iemand erbij voelt, erbij denkt, wat het voor hem of haar betekent - dát staat er allemaal niet". De Swaan vindt het dan ook persoonlijke marketing, maar geen persoonlijke informatie.

Interessant gezichtspunt, vind ik zelf.

Witbreukbiebgrrl zei

Hoi essen2punt0,

Wat een gave filmpjes heb je gevonden, erreg confronterend ook... We gaan er allemaal maar vanuit dat het gezonde verstand zegevierd, haha.

Groeten, Witbreukbiebgrrl

.