Pages

dinsdag 20 mei 2008

Ding 16. Ontdek wat YouTube video te bieden heeft

Ik laat Erwin Blom het woord wel voor me doen. :)
Echt de moeite waard om uit te zitten!

The Crowds over de video explosie op internet from The Crowds on Vimeo.

Ik moet zeggen dat ik ook erg onder de indruk ben van een niet-You Tube produkt: Vimeo. Mooie vormgeving en de website ziet er heel strak uit.
De HD video's zijn bijvoorbeeld bijzonder goed. Ook de channels in Vimeo vind ik vaak hele intrigerende uitgangspunten bieden. Zoals deze of vimeo projects. Er is zelfs een mashup met Flickr mogelijk! Maar ook daar kost het uploaden van een video tijd. Net zoals bij YouTube.

Flickr video moet ik ook nog eens uitproberen. Ik heb sinds een paar weken een pro-account en kan dus ook video's toevoegen. Maar dat is een geheel ander kaliber. Mijn meer reguliere filmpjes gaan over kinderen, tractors en nog meer van dat soort wonderbaarlijk niet-interessant-voor-de-buitenwacht-materiaal.
Voor mijn persoonlijke PR is het, zo lees ik her en der, goed om ook mijn persoonlijke kant te belichten. Dat doe ik ook wel op 't net, maar niet met mijn werkaccount. Tenminste... ik probeer mezelf daar wat in tegen te houden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hihi, mijn Flickr account belicht al mijn kanten inclusief mijn cavia liefde.

Marina Noordegraaf .... zei

mooi citaat: "het gaat om de tijd en de liefde die je erin stopt en niet zozeer de middelen" (heb 'm trouwens niet helemaal uitgekeken zal ik maar eerlijk bekennen :-))

Vimeo lijkt meer op een sociaal netwerk dan Youtube op dit moment. De mogelijkheden om te discussieren over videos hebben meer een gezicht, he? Communi(ca)ty!

Ik vind dit wel een leuke ..

Zullen we eens wat dingen "mashupen"? ding 10 + ding 16 samen = social video bookmarking met yuxt

Hoeveel mogelijkheden hebben we dan theoretisch? :-)

essen2punt0 zei

En wat een schattige cavia liefde is het! :)

Ik denk dat ik dat sociale netwerk dat achter Vimeo zit ook zo boeiend vind. Inderdaad een ander soort gezicht wat het meekrijgt.

Je mashup is goed gevonden! Leuk dat er zoveel mogelijk is en tegelijkertijd verzuip je er bijna door. Vind je niet?

Marina Noordegraaf .... zei

@ essen

"leuk dat er zoveel mogelijk is en tegelijk verzuip je er bijna door"

Yup! :-)

.