Pages

maandag 5 mei 2008

Ding 13. Online kantoortoepassingen en andere tools

Mijn opdracht voor de komende weken is al duidelijk: ik wil en mag gaan nadenken wat ik bijvoorbeeld voor 'mijn leeskringen' kan doen om interactief of 'iets bloggers' of iets... vul maar innerigs a la web2.0 met mijn dames te gaan uitproberen. En laat een van mijn enthousiastelingen nu bedacht hebben dat ik dat mooi in Google Docs kan uitproberen. :)
Dus dat gaan we doen!

Verder vind ik de online toepassingen leuk en aardig, maar nog niet echt wereldschokkend. Dat gaat nog wel komen, denk ik zo. Vooral omdat ik nu toch ook na wat gepuzzel gevonden heb waar ik de 'history' kan bekijken. En dat vind ik wel van belang. Weten wat er dan daadwerkelijk veranderd is.

Ik merk dat ik nog veel te veel gebakken zit in mijn Word. Ik vind Google Docs layout technisch niet altijd sterk overtuigend. Ik mis bijvoorbeeld de pagina-lay out. Wel vind ik het verdraaid handig om een gereed document te up loaden zodat ik er altijd bij kan.
Daarnaast heb ik ook een kladblaadje in Netvibes, heb ik het Google kladblok als plugin in Firefox en stuur ik mezelf af en toe mailtjes met dingen die me te binnen schieten.

Heerlijk toch? Zo'n chaotisch bestaan. ;)

3 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

zolang jij er blij van wordt, vind ik alles goed :-)

Chaos is een orde die we niet begrijpen, las ik laatst op Christian's blog.

In welke zin vind je de online toepassingen niet wereldschokkend? Wat zou het wél wereldschokkend maken?

Benieuwd naar de leeskring ervaring. Krijgen wij ook nog een kijkje in de keuken?

Kirsten kladdert zei

Zoals je weet, ben ik meer van de 'strakke orde'. Maar daarnaast ben ik ook nieuwsgierig. Dus eh... waar blijft dat documentje met je 23dingen- en/of leeskringenmindmap?! ;)

Tot morgen!
O ja, thanks voor je aanpassing van mijn 'Google Doc'.

essen2punt0 zei

@Marina. Grappig eigenlijk, dat ik het niet wereldschokkend vind behalve wanneer jouw vraag voorbij komt.
Want inderdaad is het eigenlijk juist wel wereldschokkend dat ik met een groep mensen aan hetzelfde document kan werken in een online kantooromgeving.
Misschien ben ik wel teveel een kind van de moderne tijd. ;)

Van de leeskringervaring volgt inderdaad nog wel een verdere post. Later...

@kirsten: documentje is gedeeld. :)

.