Pages

vrijdag 28 maart 2008

van Ritanilas blog: Fitna bij de Digikringen van bibliotheek Rotterdam

Wow! Wow! en nog eens Wow!
Zo kan het ook! Bibliotheek Rotterdam en haar Digikringen. Dit zijn acties die me zo trots kunnen maken! (en jaloers tegelijkertijd...)


Fitna bij de Digikringen Rotterdam, tssss...
Fitna bij de Digikringen, tssss...

Ontmoeting en debat
Gisteren op weg naar huis begon mijn MSN opeens wild signalen te geven... daarna meteen een aantal SMS-jes. Een SMS met alleen een internetadres,...

Spoedberaad en Meet more minds in de praktijk
Nu is het aantal Rotterdammers e.o. van allochtone afkomst in de Digikringen vrij groot en omdat het voornamelijk gaat om gemixte groepen van Nederlanders is communicatie binnen de groepen geen probleem. Niet dat men het altijd met elkaar eens is, maar dat hoeft ook niet, als het maar gaat om redelijke argumenten en niet alleen met het doel haat te zaaien en de mensen tegen elkaar op te zetten. Per MSN was er binnen een kwartier een spoedberaad met een aantal moderatoren en werd besloten om, afhankelijk van de interesse een aantal plaatsen te bepalen waarop mensen, als zij dat wilden, samen de film konden bekijken, erover konden praten en men het wereldnieuws kon volgen. Er werd wat heen en weer gebeld en gemaild en om kwart voor acht waren er in drie plaatsen in Rotterdam plaatsen beschikbaar. In een bibliotheek is helaas op zo'n korte termijn niet te regelen dat deze langer openblijft en dat de film gedraaid kan worden, eigenlijk zou dat wel mooi zijn op zo'n moment..
We waren welkom in een bovenzaaltje van een shoarmatent, waar wij vaker zitten, in een zijzaaltje van een kerk, midden in een wijk waar meer moslims dan christenen wonen en in een moskee.

Meetings en de mods
Via MSN werden alle 900 leden van de Digikringen geïnformeerd en gevraagd wie er interesse had om te komen, wie er via onze chatbox mee wilde discussiëren en wie er op de hoogte gehouden wilde worden van de conclusies. Driekwart was geïnteresseerd en de moderatoren spoedden zich naar de verzamelplaatsen. .......

Vanmorgen is het laatste van drie nieuwsberichten naar de Digikring-leden verzonden, veel knip- en plakwerk uit de normale bronnen, zelf houd ik de Turkse en Arabische bronnen nog in de gaten, toch handig als je meertalig bent;-) maar de belangrijkste bronnen in Nederland zijn voor ons toch bronnen als Maroc.nl, Turkse studenten en aanverwante sites, Hyves groepen enz. In ieder geval zijn de twee bulletins die wij gisteren verzonden goed bekeken, een score van 87 % klikkers op dezelfde dag is zo uit mijn hoofd de hoogste ooit gehaald.

Hier de hele blog Ritanila.3 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Prachtig inderdaad! We zijn best vooruitstrevend :-)

Rob Coers zei

Het getuigt van heel veel lef, maar ook prijzenswaardig om de bibliotheek zo in de maatschappij te zetten!

Annemarie van Essen zei

Ze zetten de bibliotheek niet zo in de maatschappij, ze hebben zichzelf er al middenin gezet! Ze zijn al zoveel passen verder.
Vooral dat vind ik zo bijzonder. Dat je met je publiek al zover bent dat je dat binnen de kortste keren kunt optuigen en dan ook nog en passant zoveel mensen tegelijkertijd kunt bereiken. Geen aanplakbiljetten in de bibliotheek, geen voorinschrijving, maar gewoon doen!

.