Pages

vrijdag 7 maart 2008

Ding 5: RSS feeds vinden

Willem Karssenberg liet ook nog eens fijntjes de dutchbloggies vallen. Wat een luxe om zoveel mooie blogs op een pagina geclusterd te zien! Zeker de moeite waard om eens te browsen voor mijn eigen RSS's.
ZBdigitaal staat er ook bij! Hoera voor Edwin

En dit als prelude naar ding 5: rss feeds vinden. Op 23dingen staan genoeg hints om op te starten. Maar mijn belangrijkste tip en ontdekking: ze komen wel! En.. waak voor overdosis. Want eigenlijk heb ik daar het meeste mee te maken. Ik vind zoveel leuk en wil zo graag zoveel meekrijgen! Mijn leerpunt is ook dat ik mijn feeds wat wil indikken. Maar eigenlijk lukt dat nog niet zo goed... Want stel je voor.. stel je voor dat ik wat mis!!

In de komende tijd zal ik in de rechterbalk nog wel een link aanmaken naar mijn favoriete blogs. Of ik maak er een universe van in Netvibes. (zie ding 4;)). Daarover ben ik nog in beraad. :)

Ik vind het wel grappig hoe ik in de loop van de jaren favoriete niet-te-missen-blogs en websites in mijn eigen favorietenlijstje heb zien stijen en zien dalen. Soms volg je iemands leven al een paar jaar en bij anderen scheiden de wegen al snel. Maar ook mijn eigen ontwikkeling, mijn interesses en vakgebied worden weerspiegeld in de stand-van-rss-zaken. (Of gewoon het langslopen van de favoriete bookmarks ;))
3 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Een mooie ontdekking, essen2.0! jij bent (in theorie :-)) de baas over jouw feeds, niet andersom
Ik vind deze cartoon er wel leuk bij passen

Annemarie van Essen zei

In theorie ben ik het helemaal met je eens ;)

Je cartoon is inderdaad wel heel erg passend. :D
Maar ik ga momenteel voor de 'ik negeer de tabs waar ik nu even niet mee bezig ben' strategie. ;)

Rob Coers zei

Dat gevoel van overdosis ken ik wel. Af en toe opschonen kan geen kwaad en begin met te verwijderen wat je al minstens een wek niet hebt bekeken. Dat zal je ook later niet missen.

.