Pages

vrijdag 7 maart 2008

6 woorden met een hinkstapsprong naar privacy

Wat heerlijk dat ik gewoon de kans en de gelegenheid heb om van alles uit te proberen (en te posten ;)) onder het mom van: uitproberen. *O*
Hieronder een 'bookmark post dropdown' van addthis.com. Ik ben er nog niet helemaal zeker van of ik dit 't ding der dingen vind, maar wel mooi gestyled. :)

Via elke's kwam ik op onderstaande link. Wat prachtig!!

Six-Word Memoir book preview from SMITHmag on Vimeo.

Daarna werd ik doorgelinkt naar deze site... -zucht- mooi

Ik vind het idee van je leven in zes woorden mooi gevonden. Maar wat zouden mijn zes woorden zijn? En zijn mijn 'werkwoorden' dan weer anders.
Misschien dan wel een van mijn huidige motto's:
"De dingen gaan zoals ze gaan".
Jammer dat het bijna negatief klinkt. Ik bedoel het juist met kracht!

Daarmee kom ik meteen op een discussie die ook bij 23dingeninsteenwijk is aangezwengeld. Hoe ga je om met je eigen identiteit en je eigen privacy.
Ik probeer er niet krampachtig over te doen. Er lopen nu eenmaal altijd wel dingen door elkaar.
Wel merk ik dat bijvoorbeeld bij het delen van de meer intiemere gevoelens op een openbaar forum het niet echt op prijs wordt gesteld wanneer je buurman/vrouw irl zich er ook opeens mee gaat bemoeien... :D (Of dat 'mams' meeleest wanneer je net heel venijnig bent geweest in een vlaag van verstandsverbijstering.) Zelf bezie ik dit van de zijlijn en moet er wel om lachen. Maar soms staat ook mij het plaatsvervangende schaamrood op de wangen wanneer ik sommige posts lees. Maar -ook een interessant punt- kan ik me daar in mengen? Soms doe ik het wel eens. Zo achter de schermen. Vooral als het bijvoorbeeld gaat om het posten van foto's van (te blote) kinderen. Daarmee schaad je niet alleen jezelf. Maar ook hier is de grens vaag.

Ik probeer een aantal zaken gescheiden te houden. In ieder geval als het gaat om de verschillende blogs of forums die ik gebruik. Al is het alleen al vanwege het bewust zijn van wat ik wel en niet wil melden.
Ik denk dat voor mij de vraag beantwoord wordt (met mijn zakelijke account en deels ook met mijn andere nicks) met:
-Wil ik dat een huidige of toekomstige werkgever dit in de toekomst over mij leest? -Kan ik iemand in gevaar brengen met mijn posts en
-in hoeverre beschadig ik mijzelf of mijn mijnen ermee?

Nog iemand die er wat over te zeggen heeft?1 opmerking:

Anoniem zei

Da's inderdaad het mooie van
je leven in 6 woorden:
Het is voor bekenden genoeg
om je te herkennen.
En voor onbekenden is 6 woorden
genoeg om je eigen dingen
privé te houden.

.