Pages

zondag 2 maart 2008

Ding 4. Maak je leven eenvoudiger met RSS

RSS. Een widget die, wanneer je ermee begint, het dagelijkse internetleven een stuk overzichterlijker maakt. Ik hoor het wel wanneer er wat gepost wordt, in plaats van paniekerig te kijken 'of er iets gepost is'. :)

Ik vond onderstaand filmpje toen ik via google zocht naar "comment +feed +rss +blogger" Omdat ik buiten de gewone RSS ook graag iedereen (lees: mezelf) via RSS op de hoogte wil houden van de gemaakte comments.

RSS is een geweldige tool. Ik ben ooit eens begonnen met wat feeds via Igoogle. Maar op de een of andere manier werkte dat toch niet helemaal lekker voor me. Maar mijn Igoogle-pagina start ik nog wel steeds automatisch op in mijn browser. Net zoals netvibes.

Rss maakt het browsen een stuk overzichtelijker. Wel merk ik dat je moet wennen en vertrouwen op een ander systeem. Het blijft toch vreemd dat een andere service jou doorgeeft of er wel of niet wat nieuws is verschenen. Het grappige is ook dat mijn favorieten veranderen. Ik probeer ook te schiften in de feeds en de interesses. Maar Netvibes is bijzonder gebruikersvriendelijk door me te laten werken met diverse tabs. En elke tab geeft weer een ander onderwerp aan. Dus kies ik gerichter of ik nu wel of geen behoefte heb aan 'bieblogs, 23dingen, persoonlijk, voortgezet onderwijs of leeskringen'.

via

Geen opmerkingen:

.