Pages

vrijdag 4 oktober 2013

Van BB naar BBB en BBip

Het nadeel van genomineerd zijn is dat je weet dat daar ook verliezen bij hoort. Dat dat nu eenmaal inherent is aan het spelletje dat we met elkaar spelen. Winnen of verliezen doe je nooit alleen.

Dat wordt nog eens mooi getoond in het filmpje van de huidige kinderboekenweekkraker van Kinderen voor Kinderen. Met inderdaad die waarheid: Winnen of verliezen doe je nooit alleen. Samen zijn we sterk, samen zijn we 1.

Dus werd ik gisteren in feestgewaad derde van de drie en merkte ik ook even hoe je zoiets feestelijks opeens kunt voelen als 'verliezen'. Dat terwijl het gewoon prachtig was om samen met Beste Bibliothecaris Jan van Bergen en Hennegouwen en Bijna Beste Bibliothecaris Jeanine Deckers zo feestelijk in het zonnetje te worden gezet. En dus dragen Jeanine en ik de titel BBB: Bijna beste Bibliothecaris met verve! (Ik ben te boeken voor feestjes en partijen ;))

Het grote voordeel van het nadeel zijn de prachtige zachte wensen en woorden die me ten deel vallen. U moet op twitter en op facebook maar eens wat neuzen in de reacties en het kan niet anders dan een glimlach brengen. Zachte kracht die ik zomaar toegeblazen krijg.

Een van de juryvoorzitters was Grande Dame Hedy d’Ancona. Ze bleef boeien door haar intensiteit en vertelkracht. Ze had zich afgevraagd -in mijn eigen vrije vertaling-: 'Delen bibliotheken al deze schatten van kennis en inspiratie met elkaar?'

Gelukkig delen we inderdaad veel. Soms minder dan we zouden kunnen, maar we leren het steeds beter. Maar hoe groots kan ik wel niet zijn op al die dingen die we wel delen. En ook, ook, ja ook lief en leed.

Dank jullie wel. Ik ben graag jullie Beste Bipeleteekares.

Maar niet alleen, want alleen samen zijn we 1.

Oh zo!


 

 

2 opmerkingen:

Astrid zei

Zo. Die zit! Kanjer. X

Zomer65 zei

Een absolute topper ben je!

.