Pages

dinsdag 30 juli 2013

Projectfilosofie: het maken van een foto

Het mooie van je werk is dat je altijd jezelf en je eigen persoonlijkheid daarin meeneemt.

Zoals mijn lezers hier, op Twitter, Facebook en misschien zelfs wel op omstekop.nl hebben gezien teken ik momenteel veel op mijn IPad met de geweldige app Paper van Fiftythree. Een leuk tijdverdrijf en fijne manier om creatief te stoeien.

Een van de mooie dingen die je kunt doen is een tekening dupliceren. Dat doe ik regelmatig wanneer ik wil experimenteren maar niet zeker weet of het resultaat me gaat aanstaan of niet. Hieronder zie je drie versies van een tekening. Eerst een versie die ik wel aardig vond, vervolgens ben ik deze nog verder gaan uitwerken en tenslotte heb ik er ook een wat verkleind en gekaderd.

Had ik het bij de eerste moeten laten? Misschien wel. Maar soms moet je durven experimenteren en ook de verschillende resultaten laten zien om in retrospect in een wat verband met elkaar naar de uitwerkingen te kijken.

Soms zou ik ook graag projecten willen dupliceren. En wanneer je dan verderop bent, meer hebt toegevoegd, nog eens achteruit kijken naar het nu en naar je duplicaat.

Met een van onze grote Biebsearchpartners zijn we bezig met een soortgelijke analyse. Een van mijn gesprekspartners legde me voor dat hij in zijn filosofie een foto creƫerde van het nu en deze legde over het plaatje zoals we die 'toen' met elkaar voor ogen hadden. De verschillen zeggen iets over de winst, de veranderingen en de eventuele wensen en teleurstellingen.

Ik vind dat een mooie gedachte. Ook een gedachte die helpt om nog een scherp achteruit te kijken en naar het nu te kijken en de toekomst opnieuw te tekenen daar waar we dat willen of wensen.

Blijven praten over het plaatje maakt in een project uiteindelijk het positieve verschil. Daar ben ik van overtuigd.

Tekenen is zo gek nog niet.

 

1 opmerking:

Pierre Pinkse zei

Ik werd natuurlijk getriggerd door het woord foto in de titel. En ja hoor, ik werk net zo met foto's. Ik kopieer en bewerk verder.... Dan bekijk ik de werkjes naast elkaar. Welke is beter en met welke moet ik weer verder. En soms kom ik tot de conclusie dat ik weer helemaal van scratch af aan opnieuw moet beginnen. Lijkt een beetje op problemen in het leven, toch? Maar nu begin ik even niet opnieuw, maar ga verder met waar ik mee bezig was. Want dat was op de goede weg! Pierre

.