Pages

woensdag 9 mei 2012

59 VO-modellen voor maatwerk en motivatie

59 VO-modellen

Gisteren was ik op bezoek bij Landstede om bij te praten over ons samenwerkingsproject Biebsearch. Ik was wat vroeg, greep een boek uit de boekenkast van mijn afspraak en bracht zo een aangenaam kwartiertje door met een prettig modellenboek bedoeld voor en gemaakt door schoolleiders samen met de VO-raad.

In het project ‘Schoolorganisatiemodellen: maatwerk voor beter leren’ onderzocht een twintigtal scholen hoe je maatwerk organiseert bij een min of meer gelijkblijvend budget.

59 VO-modellen: voor maatwerk en motivatie bevat een verzameling van modellen uit de organisatie- en menswetenschappen die maatwerk en motivatie bevorderen, in co-creatie ontstaan met schoolleiders en scholen.

De eindrapportage en de publicatie ‘59 VO-modellen: voor maatwerk en motivatie’ bevat een verzameling van modellen uit de organisatie- en menswetenschappen die maatwerk en motivatie bevorderen, in co-creatie ontstaan met schoolleiders en scholen. In de publicatie worden de vijf meest urgente onderwerpen uitgediept. Het gaat om:

  • meer maatwerk door Talentontwikkeling voor docenten
  • meer maatwerk door Gedistribueerd leiderschap
  • meer maatwerk door Differentiatie in de klas door de docent
  • meer maatwerk door Ondernemerschap organiseren in de school
  • meer maatwerk door Ondersteuning jongens- en meisjesachtige leerstijlen

Het boekje is niet meer te krijgen en ik ben dan ook blij met het exemplaar dat ik gisteren meekreeg.
Gelukkig is de PDF versie hier voor iedereen te gebruiken en te downloaden.
Een prachtig naslagwerk om je voordeel mee te doen.

Geen opmerkingen:

.