Pages

dinsdag 27 maart 2012

35.000 e-books

35.000 e-books voor onze Biebsearchscholen...

Alle leerlingen van de scholen die deelnemen aan het landelijk draaiende project Biebsearch, de Bibliotheek op school, hebben vanaf nu de beschikking over ruim 35.000 e-books. Deze titels kunnen zij rechtstreeks downloaden via de Bibliotheek-op-school-catalogus in hun eigen elektronische leeromgeving. Hiermee zijn de Biebsearch-scholen de eerste in Nederland met toegang tot een omvangrijke collectie e-books binnen hun eigen leeromgeving.

De beschikbare titels zijn afkomstig van het Gutenberg project, de internationale digitale bibliotheek van e-books. Deze omvangrijke collectie van ruim 35.000 titels is door het Biebsearch team toegevoegd aan de Bibliotheek-op-school-catalogus. Op deze manier hebben leerlingen snel en gemakkelijke toegang tot deze digitale collectie, die hoofdzakelijk bestaat uit klassieke werken uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Op Biebsearch.nl vind je de hele tekst.

De Biebsearchscholen en -teams vragen meer en meer om digitaal materiaal. Niet alles is nog mogelijk, maar er zijn ook dingen die wel kunnen. Soms is het goed dan los te laten aan wat niet kan en op zoek te gaan naar de mogelijkheden die -het liefst snel- in het bereik liggen.
35.000 e-books die niet alleen in het bereik, maar gewoon via de school-zoekmachines te downloaden zijn. En ook direct op tablets zoals een iPad te lezen en te downloaden in iBooks zijn.

Wie dat voor elkaar heeft gekregen? Dat is Marcel Mentink. De mysterieuze Biebsearchkracht, mijn collega en technische steun en toeverlaat, die denkt in oplossingen en in mogelijkheden en dus vraagt naar wat er kan. En dan blijkt er veel te kunnen als je wilt. Zelf zegt hij dan vooral dat het gaat om de juiste vragen stellen.

Daar waar nieuwe scholen in Overijssel en daarbuiten op weg worden geholpen en ingericht voor gebruik staat Marcel klaar met kennis, zijn rustige ondersteuning en zet hij zijn schouders er onder.

Ja, ik ben trots.
Trots voor onze scholen, de directies die hun nek hebben uitgestoken voor deze samenwerking en trots op mijn collega's die dit samen met mij vorm willen geven. En heel erg trots op Marcel.

Geen opmerkingen:

.