Pages

donderdag 22 september 2011

Mark Deckers: the man who refused to believe it was winter

The tree that refused to believe it was winter

Soms moet je bloeien en groeien tegen alle verwachtingen in.
Dat vergt goede grond, doorzettingsvermogen en de mogelijkheid om verder te kijken dan je eigen seizoen.
Zo is het ook zo met innovatieve creatieve mensen. Mensen die soms tegen de stroom en soms tegen alle verwachting in grote dingen weten te bereiken.
Net zoals deze boom heel eigenwijs zijn eigen tijd en ruimte kiest. It refused to believe it was winter.

Mijn collega Mark Deckers is zo'n inspirator en rasoptimist. Niet alleen omdat hij zelf bomen in de winter weet te laten bloeien maar ook omdat hij een geweldige tuinman is voor al die andere groeiers. En hij ook nog een regendans wil leiden wanneer dat nodig is.
Er zijn maar weinig mensen die goed en scherp het te bewandelen pad voor de bibliotheekbranche voor zich zien. Mark is een van die mensen die dat pad ook nog weet te schetsen. Daarnaast zet hij zijn eigen wereld ook prachtig om in beeld.

Voor mij is Mark een hele waardevolle, lieve en inspirerende collega met een ongelooflijk grote passie voor ons vak en een scherp oog voor de mensen met wie hij samenwerkt. En een groot hart voor zijn collega's die hij graag in het zonnetje zet. 

Ik geloof in prachtige bomen in de winter of dat het misschien helemaal geen winter is. Want wanneer we alleen maar kijken naar een onderdeel en de rest geloven, zien we misschien niet dat we een verkeerde bril op hebben gehad.

Er kan op Mark gestemd worden.

Hier legt hij het uit: U gelooft het misschien niet maar een bestaat een prijs voor de beste Biebmiep. Oke, oke, in werkelijkheid heet het "De Beste Bibliothecaris van 2011". En raad eens: ik ben genomineerd. En genomineerd worden als meest inspirerende collega is natuurlijk al een hele eer.

 

Mark Deckers from Jaap van de Geer on Vimeo.

Zijn eigen filmpje geef ik u hier cadeau maar ook de filmpjes van collega's Karen Bertrams (Probiblio) en Jan de Waal (Bibliotheek Maasland) geven aan hoeveel innovatieve en sympatieke kracht we in ons werkveld hebben!

Mijn stem gaat naar Mark.
En anders moet u het stemadvies van Mirjam maar eens lezen.
Maar als gezamelijke Bibliotheken der Nederlanden hebben we met 3 van deze kanjers gewoon toch al gewonnen?!

3 opmerkingen:

lemina zei

daar hoef ik niets meer bij te voegen sluit me helemaal bij aan.

Astrid zei

Altijd al geweten dat onze Captain van Leuke Dingen er wel komt. En wat heb je hem hier mooi in het zonnetje gezet. Heb ik niks aan toe te voegen!

Annemarie van Essen zei

@lemina. Mooi!
@Astrid. Dat is ook mooi. Alhoewel er natuurlijk nooit genoeg zon kan schijnen. :)

.