Pages

maandag 19 september 2011

Als we naar elkaar luisteren dan.. #picnic11

Moleskine, a red blanket and an IPhone to stay connected #picnic11

Picnic is een driedaags congres over internet, multimedia, games en ondernemerschap, maar ook architectuur en design komen aan bod. Met vijfduizend bezoekers een bijzonder evenement wat meer de naam festivalcongres verdient dan alleen maar congres of alleen maar festival.

Ik was er de afgelopen dagen om inspiratie om te doen. Maar tot mijn grote verrassing was datgene wat het meeste met me deed de gesprekken met anderen waarin me op de man af werd gevraagd wat ik toch deed? Bibliotheken? Libraries? But Paper Books are extinct? Ik werd met mijn neus wel weer even op de feiten gedrukt. Sympathie genoeg, wat libraries are a very nice place. Maar wat moet je ermee wanneer je er niets meer in kunt zetten?

Een capital investor gaf me twee tips. Ik geef ze maar door zodat we er later nog eens op kunnen broeden:
1. Richt je niet alleen op consumptieruimte (lezen, lenen, boeken), maar ook op creatieruimte.
2. Richt je niet alleen op taal, maar ook op beeld. De beelddenkers in deze wereld denken anders dan taaldenkers etc.

Ongevraagde adviezen die ik zomaar meekreeg.

Ik zag meer en hoorde meer.
Net zoals je hier kunt lezen, en hier.

En op nog veel meer plekken online.

Er is veel over Picnic te vertellen. Hoe boeiend het was, hoe koud de eerste dag en hoe graag ik er met een collega van me had gelopen. Over de afwisselende interactie met verhalen in een grote tent. 

Maar mijn belangrijkste boodschap is die van het luisteren. Picnic was voor mij een bijeenkomst waar er naar anderen geluisterd werd, er meningen gevraagd werden om te gebruiken en waarbij je alleen maar heel open kon zijn.

Als je naar elkaar luistert dan wordt je groter omdat je ook anderen betrekt bij jouw verhaal en betrokken mag worden bij het verhaal van de ander.

Picnic was ook het festival van

een deken,

@benhammersley,

verhalen over techniek en mensen,

koffie

en een grote

Grote twitterstroom.

2 opmerkingen:

Zomer65 zei

dat van die creatieruimte lijkt me een heel mooie uitdaging! Waarmee we echt een verschil kunnen maken.

Annemarie van Essen zei

@zomer65. Ik vond het zo'n mooi advies. En dat gewoon in de zon met mijn voeten op de kademuur. :)

.