Pages

zondag 19 juni 2011

De grootsheid van een dorp


"Waarom woon je daar eigenlijk?" vroeg iemand me laatst? "Een dorp is maar een dorp."
Tja, er is geen antwoord dan je eigen antwoord.
In mijn geval is het een mix van geboortegrond, graag wonen in een dorp, een fijn huis, familie en vrienden, prettige buren en mensen om ons heen en.. en activiteiten waarbij een dorp een wordt.

Gisteren en vandaag was er in Holten het midzomer festival. Een groot gedeelte rondom het dorpsplein en de kerk was omgetoverd tot een middeleeuws dorp met aanverwante bewoners en ambachten.
Bijna alle deelnemers komen uit Holten. Van bouwers, schminkartiesten tot entourage. Het is bijzonder om daar te lopen en veel van de deelnemers te herkennen. "De vader van", iemand uit onze kerk, vrienden, kenissen van mijn ouders, de peuterspeelzaaljuf van de kinderen en ga zo maar door.

"Het Midzomer Festival is een initiatief van de Stichting Holtense Evenementen. Het gehele weekend staat in het teken van de middeleeuwse jaarmarkt. Een markt die is omsloten door stadsmuren met één toegangspoort, waardoor het volledig de sfeer van de middeleeuwen uitademt. Een toneelvoorstelling waarvan je als bezoeker zelf deel uitmaakt. Waarbij het echte nauwelijks van het onechte is te onderscheiden. Een georganiseerde chaos die menigeen zal verrassen."

Dit keer heb ik alleen maar foto's gemaakt van het midzomerfestival. -En anderhalfuur gewacht bij de smid omdat deze de voorletters van de jongens smeedde. Maar dat terzijde-
Er was meer dan genoeg te zien!

Wanneer je de kracht van mijn dorp zelf ook een keer wil ondervinden kun je tijdens de Triathlon Holten zelf eens komen sfeerproeven.

2 opmerkingen:

Mark Deckers zei

Mooi gedaan hoor!

essen2punt0 zei

@mark. Dank je. Er was zoveel te zien dat ik ogen tekort kwam.
"Wa is dat fur spul? Das gin hoalt!"

.